Φοβάται το παιδί σας τον Άγιο Βασίλη; Ιδού τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αλλάξει στάση

Ο Άγιος Βασίλης αποτελεί εδώ και αιώνες ένα σύμβολο που ανάλογα με την κουλτούρα και τη χρονική περίοδο, έχει αλλάξει πολλές μορφές και νοήματα. 

Το πρόσωπό του είναι ένας συνδυασμός από αληθινά πρόσωπα της Εκκλησίας (Αγίους), από μύθους και δοξασίες των ανθρώπινων κοινωνιών, αλλά και από διαφημιστικές εμπνεύσεις. Ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει τη γενναιοδωρία, την αγάπη, τον αλτρουισμό.

Από την επιστημονική ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού

Ο σύγχρονος Άγιος Βασίλης ως προς την εξωτερική του εμφάνιση, έχει καθιερωθεί ως ένας ηλικιωμένος ευτραφής κύριος με κόκκινα μάγουλα, κόκκινα ρούχα και σκούφο, μακριά λευκή γενειάδα, ένα μεγάλο σάκο με δώρα και με μεταφορικό μέσον ένα έλκηθρο που το οδηγούν τάρανδοι. Η εμφάνιση αυτή κάνει τον Άγιο μοναδικό και πολύ αισθητή την παρουσία του σε διάφορους χώρους. Αμέσως, η εμφάνισή του παραπέμπει στο όνομά του και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπερδευτεί με άλλο πρόσωπο. Ωστόσο, επειδή η εμφάνιση αυτή δεν είναι κάτι συνηθισμένο και καθημερινό, για πολλά παιδιά και ειδικά για τις πολύ μικρές ηλικίες, είναι κάτι πρωτόγνωρο και επιβλητικό!

Ο Άγιος Βασίλης στα μάτια μερικών παιδιών φαντάζει ως ένα διαφορετικό ον και μέσα σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να είναι πολύ συμπαθής, αλλά και αντιπαθής ή τρομακτικός. Οι γονείς μπορούν να προετοιμάζουν τα παιδιά και να τους μιλούν για τον Άγιο Βασίλη, ώστε σταδιακά να εξοικειώνονται με την εικόνα του και να μπορούν να τον απολαύσουν.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ