Άκρως πρωτότυπο και πεντανόστιμο cheesecake από τον Άκη Πετρετζίκη - Με βάση από μελομακάρονα!

Για τη βάση

300 γρ. μελομακάρονα
50 γρ. βούτυρο μαλακό

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
8 ζελατίνες
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Για τη βάση

Σε ένα πολυμηχάνημα με μαχαίρια σπάμε λίγο τα μελομακάρονα να γίνουν θρυμματισμένα και προσθέτουμε το βούτυρο να γίνει ένα ζυμάρι αρκετά ζουμερό. Το βάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα πιέζοντας με τα χέρια μας. Καλό είναι να φοράμε γάντια. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα 150 γρ. κρέμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Παράλληλα, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. Δεν αφήνουμε να βράσει πολύ για να μην καεί η κρέμα μας.

Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά, πιέζοντας με τα χέρια μας. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Έπειτα το μείγμα με τις ζελατίνες το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ομογενοποιούμε. Αφαιρούμε από τον κάδο και στρώνουμε πάνω από τη βάση μας ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες. Αν θέλουμε κόβουμε τα υπόλοιπα μελομακάρονα με διάφορα κουπάτ και διακοσμούμε τo cheesecake μας.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ