Good News: Αυτά είναι 10 ελληνικά βραβεία στον τουρισμό που μας έφεραν χαρά το 2015

Ακολουθούν ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά δέκα διακρίσεις της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, που μας έκαναν περήφανους το 2015, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η θέληση, η πίστη και η προσπάθεια αναδεικνύουν πάντα τους καλύτερους.
 

Στα Travelers’ Choice Awards της TripAdvisor (Top 10 Travelers’ Choice Islands- Europe) για το 2015 η Σαντορίνη στην παγκόσμια κατάταξη αναδείχθηκε το τέταρτο καλύτερο νησί στον κόσμο, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο ψηφίστηκε στην πρώτη θέση ως το ομορφότερο νησί της Ευρώπης, ακολουθώντας στην τρίτη θέση η Κρήτη και στην τέταρτη η Ζάκυνθος.


Ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός οδηγός TripAdvisor –βάσει των κριτικών των χρηστών της πλατφόρμας– ανέδειξε το Μουσείο της Ακρόπολης ανάμεσα στα 25 καλύτερα μουσεία του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, έλαβε την 11η θέση σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ σε ευρωπαϊκή την 8η και σε πανελλαδική των πρώτη.


Σύμφωνα με την Gold List 2015 του αμερικάνικου Condé Nast Traveler το εμβληματικό The Westin Resort Costa Navarino, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, προτάσσεται ως η ιδανικότερη επιλογή σε όλο τον κόσμο για οικογενειακές διακοπές.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λίστα του Tripadvisor και τις επιλογές και κριτικές των αναγνωστών του διεθνούς φήμης online, ταξιδιωτικού οδηγού το Ελαφονήσι στα Χανιά συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δεκάδα –έλαβε την 10η θέση– με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναδείχθηκε στην 3η θέση ενώ οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα βρίσκονται στην 9η της Ευρώπης, ο Μπάλος στον Κίσσαμο Χανίων στη 12η και ο Άγιος Παύλος Λίνδου στη Ρόδο στην 13η.

Τα World Travel Awards 2015, παγκόσμιος τουριστικός θεσμός βραβείων με περισσότερα από 22 χρόνια λειτουργίας θεωρούνται μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο χώρο του τουρισμού παγκοσμίως. Στην κατηγορία Greece’s Leading Resort για το 2015 ξεχώρισαν το Porto Carras Grand Resort στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Ως «Καλύτερο Οικογενειακό Ξενοδοχείο» για το 2015 αναδείχθηκε το Minos Imperial Luxury Beach Resort & Spa στην Κρήτη, ενώ στην ευρωπαϊκή κλίμακα ως «Κορυφαίο Ξενοδοχείο Παραλίας» διακρίθηκε το Elounda Beach Hotel & Villas, επίσης στην Κρήτη, «Κορυφαίο Resort Σπα και Ευεξίας» το Aldemar Royal Mare στο Ηράκλειο και, τέλος, «Κορυφαίο Villa Resort» το Porto Zante Villas & Spa στη Ζάκυνθο.

Οι αναγνώστες και οι χρήστες του TripAdvisor ανέδειξαν την Αθήνα, ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο. Μάλιστα, η κατάταξη συμπεριελάμβανε 25 προορισμούς, με την πρωτεύουσα της Ελλάδας να καταλαμβάνει την 20η θέση για το 2015.

Στην 34η έκδοση του οδηγού Michelin Main Cities Of Europe για το 2015, δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Ο λόγος για τα Βαρούλκο, Hytra και Botrini’s που συνεχίζουν να διατηρούν το ένα αστέρι Michelin και τα Σπονδή και Funky Gourmet που συνεχίζουν τη λειτουργία τους με τα δύο αστέρια. Ενώ, βραβείo Bib Gourmand –απονέμεται με βάση τη σχέση καλής ποιότητας και οικονομικής τιμής– έλαβαν τα εστιατόρια Οικείο και Αθήρι.

Το Funky Gourmet, ωστόσο, για το 2015 κατάφερε να αποσπάσει ακόμη δύο διακρίσεις καθώς σύμφωνα με την λίστα της TripAdvisor για τα καλύτερα εστιατόρια του 2015 κατέλαβε την 13η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ σε παγκόσμιο την 21η.


Το εστιατόριο Κόκκινο Ποδήλατο είναι δίχως υπερβολή το ομορφότερο "μπαλκόνι" της Οίας, στη Σαντορίνη. Γι αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα του Conde Nast Traveller με τα 14 πιο εντυπωσιακά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα παγκοσμίως. Έλαβε την 4η θέση στην συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς συνδυάζει την εκπληκτική θέα με την έμφαση στην ποιότητα της κουζίνας.


Για ακόμη μία χρονιά τα Skytrax World Airline Awards 2015
ανέδειξαν την Aegean, μέλος της Star Alliance, ως την «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη για το 2015». Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία κατάφερε να καταλάβει ταυτόχρονα και τη 2η θέση στην κατηγορία «Παγκόσμια Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ