Φρίκη: Γαιοκτήμονας έκοψε τα χέρια ενός παιδιού που δούλευε στα κτήματα του

Πως έκοψε τα χέρια ενός 17χρονου αγοριού, που εργαζόταν στα κτήματα του, κατηγορείται ένας γαιοκτήμονας που συνελήφθη στο Πακιστάν.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες στην αγροτική περιφέρεια του Χαφιζαμπάντ, 80 χλμ. βορειοδυτικά της Λαχόρης, στο Πεντζάμπ, το οποίοαποτελεί τον σιτοβολώνα του Πακιστάν. Η οικογένεια του θύματος κατέφυγε στην αστυνομία μόλις χθες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γαιοκτήμονες έχουν σημαντική επιρροή στο Πακιστάν και ορισμένοι εξ αυτών ασκούν στους αγρότες που δουλεύουν τη γη τους, αλλά και σ' αυτούς που κατέχουν τη δική τους γη, μια σχεδόν μεσαιωνική φεουδαρχική εξουσία.

"Ο Άσαντ Ισράρ-ουλ-Χακ και οι δύο συνεργοί του έκοψαν τα χέρια του Άκραμ Αμπού Μπάκαρ, 17 ετών", αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας. "Η οικογένεια του θύματος είχε δανειστεί 15.000 ρουπίες (130 ευρώ) από τον γαιοκτήμονα και δεν κατάφερνε να του τα επιστρέψει", σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ο Μαχμούντ Μπατ, πρόσθεσε πως οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα κουζινομάχαιρο. Ο Αμπού Μπάκαρ και η οικογένειά του έχουν καταφύγει όπως αναφέρει το news.gr στην περιοχή της καταγωγής τους, στο Σεϊχουπούρα, φοβούμενοι νέα αντίποινα, αλλά ένας ντόπιος δημοσιογράφος τους έπεισε τελικά να σπάσουν τη σιωπή τους, δήλωσε ο Μπατ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ