Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Σταθάκης: Όχι σε νέα μέτρα το 2016 - Ναι στον φόρο τραπεζικών συναλλαγών πάνω από 1.000 ευρώ

Τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις πληροφορίες περί θέσπισης φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές εξέφρασε ο υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκειμένου να μη γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα επιβληθεί ένας εσωτερικός φόρος Τόμπιν, ένα ειδικό τέλος που δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις σε όλες τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν στην κυβέρνηση ότι θα γεμίσουν τα ταμεία των Ταμείων και θα πειστούν οι Θεσμοί ότι δεν χρειάζεται ούτε μείωση συντάξεων, αλλά ούτε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Ο κ. Σταθάκης τάχθηκε ανοικτά υπέρ της θέσπισης του εν λόγω φόρου σημειώνοντας πως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Αρκεί να είναι μελετημένος όπως είπε, διευκρινίζοντας πως θα αφορά ηλεκτρονικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ. «Πριν ρίξουμε το ανάθεμα ή επικροτήσουμε θα πρέπει να δούμε αν έχει μελετηθεί επαρκώς» είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον Real fm 9.78 και στον Νίκο Στραβελάκη.

Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν νέα πρόσθετα μέτρα εντός του 2016, επιχειρηματολογώντας πως οι δανειστές έχουν συμφωνήσει με τον προϋπολογισμό. «Μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί ή υπονοηθεί αντίστοιχο αίτημα από τους θεσμούς. Θα μου προξενήσει τεράστια έκπληξη αν συμβεί το αντίθετο» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Επίσης, προανήγγειλε ότι θα θεσπιστεί νόμος μέχρι τις 15/2 με τον οποίο θα εξαιρούνται από την διαδικασία των πλειστηριασμών, τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν ήδη εξαιρεθεί στην πρώτη φάση και αφορούν στεγαστικά α' κατοικίας, καταναλωτικά νοικοκυριών και δάνεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ