Πρωτοχρονιάτικα μενού από €25 ευρώ σε ξενοδοχεία & "έξυπνα" εστιατόρια της Αθήνας

Ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας σας καλούν να υποδεχτείτε παρέα το 2016 ανάλογα με τα γούστα & το budget σας...
 

Μενού ξενοδοχείων από €70
AthensWas


Το νέο απόκτημα της αλυσίδας Anemi Hotels και μέλος των Design HotelTM, είναι ένα luxury design ξενοδοχείο που έχει θέσει την πήχη πολύ ψηλά. Ο λόγος για το AthensWas, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγείτου πους σε καλεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για ένα απολαυστικό δείπνο 5 πιάτων. Στο μενού συμπεριλαμβάνονται consomme μανιταριών με αυγό ποσέ, ψητό ταλαγάνι και βότανα/ αστακός με κουνουπίδι και ζελέ από φρέσκο αστακό/ χτένια με κρούστα από φουντούκι, πουρέ σέλινο και αφρό από κάρδαμο/ γεμιστό ορτύκι με πλιγούρι και αποξηραμένα φρούτα σε σάλτσα μελιού/ γλυκό μιλφέιγ με σοκολάτα, μαρμελάδα κουμ κουάτ και σορμπέ βατόμουρο.
Τιμές κατ’ άτομο: €70 με welcome cocktail και μία φιάλη κρασί επιλογής του εστιατορίου για 4 άτομα
Για κρατήσεις: 210 9249954
 
Athens Ledra Hotel

Στο Crystal Restaurant & Bar του 5* Athens Ledra Hotel στο κέντρο της Αθήνας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 21.30 θα στηθεί γιορτινός μπουφές με απεριόριστη κατανάλωση. Θα συμπεριλαμβάνει επίσης κρασί, τοπικές μπύρες, αναψυκτικά και ένα ποτήρι σαμπάνιας. Tην αλλαγή του χρόνου σας εδώ θα συντροφεύει και ζωντανή μουσική.
Τιμή κατ’ άτομο: €95 (με δωρεάν στάθμευση)
 
New Hotel

Με μοντέρνα αισθητική και μίνιμαλ ντιζάιν το 5* New Hotel, στην κέντρο της Αθήνας, διοργανώνει πρωτοχρονιάτικο gala dinner και σας προσκαλεί να γιορτάσετε την έλευση του νέου χρόνου στο χώρο του. Το μενού αποτελείται από βελουτέ πατάτας με flakes ελληνικής τρούφας και crostini με pate foie gras/ ταρτάρ καβούρι με κόλιανδρο, τσίλι, yuzu και χυμό ροδιού/ επιλογή σε κυρίως ανάμεσα σε: καλκάνι ατμού με κρέμα σελινόριζας, copa stagione και χυμό μανταρίνι ή ελάφι Medallion μαριναρισμένο σε μαύρα μούρα, με πουρέ πατάτας και μπρόκολο σχάρας ή ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και τρομπέτα και τυρί taleggio/ γκανάς σοκολάτας με σορμπέ σμέουρου και crumble σοκολάτας/ καφέ και Migniardise.
Τιμή κατ’ άτομο: €110
 
Hilton Athens

Υποδεχτείτε το νέο έτος με στυλ, στο επίσημο δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς των εστιατορίων Βυζαντινό και Galaxy Restaurant, στο 5* Hilton Athens. Στο Βυζαντινό σερβίρεται μενού 6 πιάτων ενώ υπάρχει και live μουσική. Από την άλλη στο Galaxy Restaurtant έχει διαμορφωθεί ένα μενού 8 πιάτων το οποίο αποτελείται από amuse bouche με jamon Serrano και μους τυριού Manchego/ σούπα βελουτέ κάστανου με μενταγιόν αστακού/ ανάμεικτη σαλάτα με μους από πρόβειο γιαούρτι και dressing από λευκό μπαλσάμικο/ ριζότο από παλαιώμενο ρύζι με χτένια σοτέ/ σορμπέ aperol/ φιλέτο από μοσχάρι Black Angus, γλυκάδια σοτέ, λαχανικά και σος από κρασί Pinot Noir/ ψητό αχλάδι με τυρί Vacherin Mont d’ Or/ κύλινδρος σοκολάτας Valhrona και παρφέ μανταρίνι/ καφέ και Mignarides. Στο Galaxy bar θα διοργανωθεί πάρτι με guest dj τον Αλάξανδρο Χριστόπουλο.
Τιμή κατ’ άτομο: Βυζαντινό: από €135 με πακέτο ποτών, Galaxy Restaurant: από €295 με ένα ποτήρι σαμπάνια Mumm και ένα ποτήρι ουίσκι Macallan (στις τιμές συμπεριλαμβάνεται δωρεάν πάρκινγκ και ελεύθερη είσοδος στο πάρτι του Galaxy Bar).
 
King George

To 5* King George σας καλεί να υποδεχτείτε το 2016 στο Tudor Hall, με ζωντανή μουσική με πιάνο, κιθάρα, βιολί και φωνή. Το εορταστικό μενού αποτελείται από καρπάτσιο από κοχύλια Saint Jacques με τρούφα/ ψητό αστακό στο κέλυφος του και μπισκ αστακού με Remy Martin και σαγκουίνι/ λαυράκι γλασαρισμένο με σαμπάνια, πράσινα και λευκά σπαράγγια/ σορμπέ ρόδι με πιπέρι Szechuan/ Black Angus μοσχαρίσιο φιλέτο με συκώτι χήνας, πουρέ από κάστανα, γλυκοπατάτες και μανιτάρια/ υγρό μπισκουί φουντουκιού με σοκολάτα «kalingo», κρεμέ μανταρίνι και παγωτό θυμάρι/ καφέ ή τσάι και πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές.
 
Hotel Grande Bretagne

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης αποτελεί το πιο ονειρικό σκηνικό για να υποδεχτείτε το 2016. Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα λάβει χώρα στο αριστοκρατικό GB Roof Garden και θα συνοδεύεται από ένα προσεγμένο και ποιοτικό μενού από χαβιάρι oscietra σε φρεσκοψημένα μπλινίς/ καραβίδες ψητές με δροσερή σαλάτα ρεμουλάντ και βινεγρκέτ φρούτων του πάθους/ συναγρίδα φρικασέ με πράσινα λαχανικά και αυγοτάραχο/ γρανίτα μοσχολέμονο- σαμπάνια/ φιλέτο black angus με φουά γκρα και τρούφα, μανιτάρια πορτσίνι και τάρτα πατάτας/ κρέμα φρεσκοψημένου μπριός σε κραμπλ από καρύδι πεκάν/ καφέ ή τσάι και πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές καθώς και μουσική από dj.
Μενού Εστιατορίων από €25
Nice ‘n’ Easy

Διαθέτει δύο εστιατόρια, ένα στο Κολωνάκι και ένα στην Κηφισιά (φωτό), και σας καλεί να υποδεχτείτε τον καινούριο χρόνο με τον δικό του τρόπο. Δεν έχει fix menu, ωστόσο ο σεφ του έχει επιμεληθεί ειδικά μία κάρτα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, από την οποία μπορείτε να επιλέξετε το πιάτο της αρεσκείας σας. Πιάτα όπως βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με πάπια confit αρωματισμένη με σπόρους tonga (€10)/ foie gras au torson με τσάτνεϊ φινόκιο και σάλτσα port (€15)/ Guma premium Wagyu rib eye σε πουρέ καρότου με παρμεζάνα και σάλτσα από μανιτάρια shimeji (€55)/ σφυρίδα με γλασέ σαλσιφί, emulsion από αγκινάρες Ιερουσαλήμ και σάλτσα μπουγιαμπέσα (€28)/ Dom σοκολάτας με φύλλο χρυσού γεμιστό με μαριναρισμένες φράουλες και σοκολάτα καραμέλας σε καυτή σούπα από σοκολάτα τζιαντούγια (€12) σας βάζουν σε πειρασμό. Προσφέρεται κέρασμα cocktail Rhubarb Royal.
 
Mono

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας το wine restaurant Mono και ο ιδιοκτήτης και σεφ Βασίλης Βασιλείου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις και αρώματα της Μεσογείου. Ταρτάρ από χτένια με μασκαρπόνε και χρένο και σαλάτα με φύκια wakame/ βελουτέ σελινόριζας με πράσινο μήλο και μενταγιόν αστακού/ χοιρινή πανσέτα Iberico Pata negra με γλάσο yuzu/ Χιλιανό λαβράκι σε κρούστα αμυγδάλου, παντζάρι σε τρεις υφές και χαβιάρι μουστάρδας/ ριζότο με καπνιστό χέλι και κανθαρέλλες/ φιλέτο ελάφι με κόκκινο λάχανο μπραιζέ, πουρέ μαύρης πατάτας, βατόμουρα και σάλτσα σοκολάτας/ γκανάζ πικρής σοκολάτας με αλάτι, παρφέ κάστανου και χώμα σοκολάτας τα πιάτα που θα δοκιμάσετε.
Τιμή κατ’ άτομο: €50, με wine matching για κάθε πιάτο υπάρχει χρέωση €25 επιπλέον
 
Moorings

Σημείο αναφοράς για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης το Moorings αποτελεί ιδανική επιλογή για την αλλαγή του χρόνου, για όλους εσάς που λατρεύετε τη θάλασσα. Το πρωτοχρονιάτικο μενού του τιμά τις γεύσεις της Μεσογείου και αποτελείται από καλωσόρισμα του σεφ με σφαίρα από παντζάρι και flakes κατσικίσιου τυριού/ βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με μανιτάρια του δάσους και αφρό καπνιστού μπέικον/ tempura με γαρίδες και καραβίδες σε τραγανά λαχανικά και σάλτσα miso/ πρωτοχρονιάτικη σαλάτα με τρυφερά λαχανικά, καπνιστό σολομό και lemon pesto/ μπουτάκι πάπιας confit με dauphinoise γλυκοπατάτας και σιρόπι από σταφύλια/ μηλόπιτα με μους από σοκολάτα γάλακτος και αφρό μοσχολέμονου με μπισκότο σοκολάτας.
Τιμή κατ’ άτομο: €67 (Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ. 210 9670659, 210 8961310)
 
Rakkan

Οι δημιουργίες της fusion ιαπωνικής κουζίνας πρωταγωνιστούν και στο μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν του Rakkan, ενός εκ των πιο αξιόλογων εκπροσώπων της συγκεκριμένης κουζίνας. Πιο συγκεκριμένα αν το επιλέξετε για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο θα δοκιμάσετε: σούπα: bisque καραβίδας με πέρλες ταπιόκα σε ζωμό από στρείδια και ikura/ πρώτο πιάτο: τερίνα από foie gras με μπίτερ σοκολάτα, poached μήλα, ginger bread και μικρή σαλάτα/ sushi: ζεστό roll αστακού με αστακό tempura, μάνγκο και στην κορυφή lobster au gratin με Japanese mayo και micro greens/ κυρίως πιάτο: iberico pork σε σάλτσα από ιαπωνικό ουίσκι, parsnip pure με γέμιση από ψωμί και ξερά φρούτα/ επιδόρπιο: μους σοκολάτας Valrhona με cremeux εξωτικών φρούτων, ζελέ yuzu και φύλλα χρυσού.
Τιμή κατ’ άτομο: €95 (συμπεριλαμβάνεται welcome ποτήρι σαμπάνι και plateau στρειδών)
 
Oozora

Μια μαγική βραδιά σας περιμένει στο άκρως ανανεωμένο Oozora, στην Κηφισιά. Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Βενιέρης υπογράφει το εορταστικό μενού το οποίο αποτελείται από amuse bouche/ baozi με γαλοπούλα, κάστανο και μαύρο σουσάμι/ σαλάτα πάπιας με dressing hoisin και γλυκοπατάτες/ urakami αστακού με σαλάτα από φύκια/ bon fillet με miso τρούφας συνοδευμένο με noodles κολοκύθας/ σορμπέ κεράσι- λεμονόχορτο/ τάρτα μελομακάρονο, με κουμκουάτ και μαύρη σοκολάτα.
Τιμή κατ’ άτομο: €100 (Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 210 8018515)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ