Ποιο είναι το μυστικό της Ευτυχίας; Η σύνταξη λένε οι ειδικοί - Δείτε τι έδειξε η μελέτη

Το μυστικό της ευτυχίας βρίσκεται στην σύνταξη έτσι τουλάχιστον διαπίστωσε το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Έρευνας των ΗΠΑ. 

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας και καθηγητές Άσπεν Γκόρι και Ντέβον Γκόρι από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και Σίρα Σλέιβοβ από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, ότι η βελτίωση της συναισθηματικής και ψυχικής κατάστασης του ατόμου γίνεται άμεσα. Αρχικά, το άτομο που συνταξιοδοτείται αισθάνεται ότι το πλημμυρίζει σιγά - σιγά ευφορία κι αυτό το αίσθημα της ευχαρίστησης διαρκεί για μεγάλο διάστημα.

«Είναι προφανές», όπως τονίζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες, «ότι το να είσαι συνταξιούχος είναι καλύτερο από το είσαι εργαζόμενος. Η ευχαρίστηση έρχεται άμεσα και μάλιστα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνουν. 

Τα πορίσματα της μελέτης, το αίσθημα της ικανοποίησης ότι όλα πάνε καλά στη ζωή του ατόμου μπορεί να διαρκέσει πάνω από τέσσερα χρόνια. «Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι η συνταξιοδότηση ενός ατόμου έχει θετικό πρόσημο στη ζωή του αλλά και στην κατάσταση της υγείας του και μάλιστα για αρκετά μεγάλο διάστημα», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Άσπεν Γκόρι και προσθέτει: «Θεωρώ ότι αρκετοί άνθρωποι περιμένουν εναγωνίως να συνταξιοδοτηθούν, γεγονός που σημαίνει ότι προετοιμάζουν τον εαυτό τους ότι θα τους συμβεί κάτι καλό.

Η έρευνά μας κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική περίοδο του ανθρώπου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ