Οι ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 8 νεκροί στο Τέξας - Φωτό & Βίντεο

Δέκα πολιτείες του νότου ετοιμάζονται για το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας.

Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους εχθές, Σάββατο, εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων και των ανεμοστρόβιλων που έπληξαν ολόκληρη την περιοχή του Ντάλας της πολιτείας Τέξας, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην μικρή πόλη Γκάρλαντ ενώ βρίσκονταν στα οχήματά τους που παρασύρθηκαν από διερχόμενο ανεμοστρόβιλο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC. Στην ίδια περιοχή, που βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλας, υπήρξαν επίσης πολλοί τραυματίες αλλά και αμέτρητες υλικές ζημιές, που περιλαμβάνουν την ολική κατάρρευση μιας πολυκατοικίας.

Τρία ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Κόλιν του Τέξας, επίσης σε δυστυχήματα που σχετίζονταν με την κακοκαιρία, η οποία σαρώνει τις νότιες ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές, Σάββατο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε έκτακτα ενημερωτικά δελτία ακραίων καιρικών φαινομένων προειδοποιώντας για ανεμοστρόβιλους σε 10 πολιτείες. Σε αρκετές περιοχές έχουν εκδοθεί επίσης προειδοποιήσεις για κίνδυνο πλημμυρών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ