Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σαούλ του «Homeland» σώζει ανθρώπινες ζωές στη Λέσβο - Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή στον "ρόλο" του ανθρώπου

Ο Μάντι Πατίνκιν, ο «Σαούλ» της τηλεοπτικής σειράς «Homeland», βρέθηκε στη Λέσβο και σε συνεργασία με την οργάνωση «Ιnternational Rescue Committee» 

Η δημοφιλής σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί ο Πατίνκιν τα τελευταία πέντε χρόνια ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στο Βερολίνο. Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στη Λέσβο όπου τους τελευταίους μήνες πρόσφυγες από πολλές χώρες καταφτάνουν μέσω θαλάσσης αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

«Τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι’ αυτό που θα δεις. Τα βλέπουμε στην τηλεόραση, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ήμουν δύο ημέρες στο νησί μέχρι να φτάσει η πρώτη βάρκα. Οι άνεμοι είναι δυνατοί, η θάλασσα μανιασμένη. Οι άνθρωποι δεν έχουν χαρτιά ή χρήματα. Χάθηκαν στα κύματα. Χρειάζονται περίπου 150 ευρώ όσοι από αυτούς επιθυμούν να φτάσουν στη Γερμανία. ΄Άφησα πίσω μου τον θάνατο και βλέπω μπροστά μου τη ζωή’ μου λέει μια μάνα από τη Συρία.

Ρωτάω κάποιους από αυτούς αν φοβούνται. ‘Δεν υπάρχει πια κάτι άλλο για να φοβηθούμε’ μου λένε. Ετοιμάζομαι να συνοδεύσω κάποιους από αυτούς στο αεροδρόμιο όταν μας φωνάζουν ότι έρχεται και άλλη βάρκα. Τρέχουμε στην παραλία, είναι η όγδοη βάρκα μέσα σε μια μέρα. Μπαίνουμε στο νερό και προσπαθούμε να την τραβήξουμε. Οι άνθρωποι πηδούν έξω, πατούν την στεριά σαν να έχουν φτάσει στον παράδεισο. Προσπαθώ να βγάλω το σωσίβιο από ένα κορίτσι και ο πατέρας της με σταματά. ‘Τι κάνεις, θα κρυώσει’ μου λέει.

Συνάντησα καταπληκτικούς ανθρώπους στο νησί. Γνώρισα ανιδιοτελείς διασώστες από πολλές χώρες, Σύρους που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή και τους υπέροχους κατοίκους της Λέσβου που φιλοξένησαν εμάς και έχουν ανοίξει τα σπίτια τους για τους πρόσφυγες. Ας προσπαθήσουμε να χτίσουμε ανθρώπινες σχέσεις. Οι κυβερνήσεις μας ας προσπαθήσουν να αποτρέψουν επιθέσεις σε όλα τα σημεία του κόσμου: από το Παρίσι μέχρι τη Βηρυτό».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ