Economist: Σταθερή, απαισιόδοξη η πρόβλεψη του για Grexit το 2016

Μια σειρά από προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας το 2016 σε διάφορα κράτη, μεταξύ άλλων και για την Ελλάδα, παρουσίασε ο Economist.

Το γνωστός περιοδικό προβλέπει πως το νέο έτος θα είναι χρονιά ύφεσης για τη χώρα μας που θα κινηθεί στο 1% του ΑΕΠ, ενώ το Grexit θα πλανάται πάνω από τη χώρα.

Ο Economist ισχυρίζεται ότι ο κίνδυνος της εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί, παρότι, όπως αναφέρει, ότι μπορεί να μεταφερθεί για… αργότερα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ –κόμματος που αντιτάσσεται στη λιτότητα- εισέρχεται στο 2016 με νέα εντολή μετά από τη νίκη του στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι υποχώρησε στους δανειστές συμφωνώντας σε ένα σκληρό πακέτο διάσωσης που ο κόσμος μισεί» αναφέρει το περιοδικό και συνεχίζει: «Αυτή η σύγχυση οδηγεί την Ελλάδα σε μια κατάσταση χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους που κανένας, ούτε εντός ούτε εκτός της χώρας, δεν θεωρεί βιώσιμη. To Grexit παραμένει πιθανό αλλά μπορεί να μετατεθεί, οπότε το 2016 θα είναι ένας χρόνος που όλοι θα κοιτούν αλλού, καθώς ο κ. Τσίπρας, οι πιστωτές της Ελλάδας και πολίτες παίρνουν μια ανάσα». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ