Πάπας Φραγκίσκος - Εγκράτεια από την μανία για κατανάλωση & απόλαυση για πολυτέλεια, για εμφάνιση & ναρκισσισμό

Σε εγκράτεια και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία «για την εμφάνιση και ναρκισσισμό» κάλεσε τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης», ανέφερε ο Ποντίφικας κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στους 1,2 δισεκατομμύρια Καθολικούς στον κόσμο. 

«Σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία για κατανάλωση και απόλαυση, για πολυτέλεια, για εμφάνιση και ναρκισσισμό, ο Θεός μας καλεί να δείχνουμε εγκράτεια, δηλαδή απλά, να έχουμε μια ισορροπημένη και συγκροτημένη συμπεριφορά και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να ζούμε με ουσία» επισήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος στο σύντομο αυτό κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Ο 79χρονος Ποντίφικας κατήγγειλε τέλος την «κουλτούρα της αδιαφορίας που καταλήγει στην ασπλαχνία» και σημείωσε ότι θα πρέπει να πάψει να υπάρχει «οποιοσδήποτε φόβος και οποιαδήποτε φρίκη» για τους Χριστιανούς χάρη στο «φως» που φέρνει η γέννηση του Χριστού «του Σωτήρα μας που γεννήθηκε σε μια φάτνη» στη Βηθλεέμ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ