Ο πρώην δάσκαλος που φορά την στολή του Άι Βασίλη και μοιράζει δώρα στα παιδιά κάθε Χριστούγεννα

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη διαδικασία η προετοιμασία ενός δασκάλου να "ντυθεί" Άγιος Βασίλης.

Στον Άγιο Βασίλη αρέσει να κάνει φάρσες με τα παιδιά που τον επισκέπτονται ζητώντας του δώρα, όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι με τους ταράνδους προετοιμάζοντας τη μεγάλη του βόλτα με το έλκηθρο.

Στην καλύβα του, στο πευκοδάσος στο Wetland Centre στο Barnes νοτιοδυτικά του Λονδίνου, ο Άγιος Βασίλης έχει ένα σαφέστατο μήνυμα για όσους δεν είναι σίγουροι αν υπάρχει πραγματικά.

«Το ωραίο του να είσαι παιδί είναι η πίστη στην μαγεία», λέει ο μουσάτος κύριος που εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, και σε κρουαζιερόπλοια, στον ποταμό Τάμεση. Η κόκκινη και λευκή στολή του είναι έτοιμη, η γενειάδα του είναι αληθινή και πάνω από 2.000 παιδιά τον επισκέπτονται σε συγκεκριμένα σημεία στο Λονδίνο όπου εμφανίζεται. «Τους μιλάω σαν να απευθύνομαι σε ενήλικες… Ποτέ μην τα υποτιμάς», λέει ο Άγιος.  

Ο 66χρονος John Field είναι πρώην δάσκαλος που έγινε ηθοποιός και παίζει με μεγάλη μαεστρία τον ρόλο του Άγιου Βασίλη τα τελευταία 12 χρόνια. «Τι να είσαι Άγιος Βασίλης, θα πρέπει να κάνεις μια συμφωνία, μια άτυπη συμφωνία, τόσο με τους γονείς όσο και με το παιδί: να πιστεύουμε», αναφέρει ο Field στο Reuters.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ