Iστορικό ρεκόρ ζέστης στη Νέα Υόρκη παραμονή Χριστουγέννων: Δείτε πόσο έφτασε το θερμόμετρο

Προς ικανοποίηση των τουριστών και των Νεοϋορκέζων, το θερμόμετρο έδειξε σήμερα 21 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα ορισμένοι να κυκλοφορούν φορώντας μόνο ένα μακό μπλουζάκι.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία εντός της ημέρας ενδεχομένως να αγγίξει ακόμη και τους 23,3 βαθμούς στο Σέντραλ Παρκ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά εδώ και σχεδόν ενάμιση αιώνα, από το 1871.

Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν οι 17,2 βαθμοί που είχαν καταγραφεί το 1996. Αν το θερμόμετρο δείξει όντως 23,3 βαθμούς, τότε οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούν να λένε ότι επέστρεψαν στο καλοκαίρι: την 4η Ιουλίου στο Σέντραλ Παρκ η θερμοκρασία ήταν 23,8 βαθμοί. 

Ο φετινός χειμώνας είναι ιδιαίτερα ήπιος για την αμερικανική μεγαλούπολη, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των εμπόρων που πουλάνε παλτά, κασκόλ και γάντια. Συνήθως, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η μέση μηνιαία θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο στην πόλη είναι οι 3 βαθμοί Κελσίου. Αντιθέτως, ο περσινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα κρύος και με πολλές χιονοπτώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ