Στρούντελ με κολοκύθα, φέτα και μανιτάρια από τον φοβερό Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
6 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα
550 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πράσα, κομμένα
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα
1 κ.σ. μαυροδάφνη
75 γρ. καρύδια, κομμένα
200 γρ. φέτα
10-11 φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε την κολοκύθα με το μισό φασκόμηλο, το μισό θυμάρι και το μισό σκόρδο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για άλλα 5 λεπτά. Σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το σκόρδο και το κρασί μαγειρεύοντας για άλλα 2 λεπτά.
Ανακατεύουμε το μείγμα με την κολοκύθα με το πράσο, τα καρύδια και το τυρί.
Απλώνουμε 6 φύλλα , αλείφοντας το κάθε ένα με βούτυρο προσέχωντας να μην ακουμπάει το πινέλο τα φύλλα μας. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση κατά μήκος των φύλλων και μετά ρολάρουμε από τη μεγάλη πλευρά σχηματίζοντας ένα μακρύ ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε το στρούντελ από πάνω με λίγο ακόμα βούτυρο.
Κόβουμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα σε χοντρές λωρίδες και απλώνουμε πάνω από το στρούντελ καλύπτοντας τα 2 άκρα. Αλείφουμε προσεχτικά με βούτυρο και από πάνω βάζουμε τους παπαρουνόσπορους. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Τέλος ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
Tip
Αν είστε vegan , απλώς αντικαταστήστε τη φέτα με tofu! 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ