Γιάνης Βαρουφάκης: Τον Φεβρουάριο θα κάνω δικό μου κόμμα - Πανευρωπαϊκό κίνημα για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης

Το δικό του κόμμα ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό «L'Espresso».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο με νέο κόμμα και μάλιστα, πανευρωπαϊκό, ενώ χαρακτήρισε το κίνημα που ετοιμάζει «μοναδικό» και «ριζοσπαστικό», σημειώνοντας ότι θα έχει στόχο «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Θέλω να αποδείξω σε εκείνους που δέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των ευρωπαϊκών αντι-δημοκρατικών θεσμών ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιτυχία των Ισπανών “Podemos”» και πρόσθεσε πως αν ο ηγέτης τους, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μπει στην κυβέρνηση να μην κάνει παραχωρήσεις στους εταίρους του

Επιπλέον, δήλωσε πεπεισμένος ότι τα «δρακόντεια μέτρα» που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση το περασμένο καλοκαίρι χρησίμευσαν για να αποτρέψουν τον ισπανικό λαό να ψηφίσει τους Podemos.

Για αυτό το λόγο, όπως είπε, το καλό αποτέλεσμα του ισπανικού κόμματος «οδεύει στη σωστή κατεύθυνση για να διαλυθεί ο άξονας εκείνων που τάσσονται υπέρ της πολιτικής της Τρόικας». Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο κ. Βαρουφάκης άσκησε κριτική και στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε ανάμεσα σε εκείνον και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. «Αν είχε κάνει και αν κάνει μία πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική του Βερολίνου, θα είχε αποφύγει να ασκηθεί μία απάνθρωπη πίεση στον Τσίπρα, μέχρι να παραδοθεί στις απαιτήσεις της Τρόικα, τις οποίες τώρα, αργοπορημένα, ο ίδιος ο Ρέντσι εκτιμά δυσάρεστες», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ