Τρεις νεαροί ήθελαν να αυτοκτονήσουν - Τους έσωσαν την τελευταία στιγμή με επέμβαση μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, του 17χρονου και του 21χρονου, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε, ότι δύο άτομα, τα οποία κατέχουν και διαχειρίζονται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προβεί σε διαδικτυακές αναρτήσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε επικοινωνία με τις αρμόδιες διαχειρίστριες εταιρείες της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηαν τα ηλεκτονικά ίχνη τους, εντοπίστηκε η περιοχή που βρισκόντουσαν και διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητά τους.

Στην τρίτη περίπτωση, το Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι άλλος χρήστης, σε ιδιωτική συνομιλία, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και προέκυψε ότι γεωγραφικά η επίμαχη σύνδεση διαδικτύου, μέσω της οποίας είχε πραγματοποιηθεί η εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας, ήταν στο Λίβανο. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές του Λιβάνου, μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για την πρόθεση αυτοκτονίας, ώστε να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα του συγκεκριμένου ατόμου.

Και για τις τρεις περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ