Θέλετε δώρο ένα λούτρινο σκυλάκι, κουνελάκι ή μήπως τάρανδο - Εγώ πάντα! Αγοράζεις ένα & 1 ευρώ πάει στη UNICEF

Για κάθε λούτρινο παιχνίδι που πωλείται στα καταστήματα ΙΚΕΑ, το ΙΚΕΑ Foundation προσφέρει 1€ στη UNICEF.

Για την ΙΚΕΑ τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του κόσμου. Σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται, όλα τα παιδιά πρέπει να ζουν σαν παιδιά, να απολαμβάνουν το παιχνίδι, να μαθαίνουν και να έχουν ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης. 

Η ΙΚΕΑ στηρίζει τις δράσεις της UNICEF μέσω της ενέργειας «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση», με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Στόχος της ενέργειας «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» είναι να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά χρηματοδοτώντας ολοκληρωμένα, μακροπρόθεσμα προγράμματα εκπαίδευσης, τα οποία θα επιτρέψουν στα παιδιά να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους, καθώς η αλλαγή που μπορεί να επιφέρει η εκπαίδευση σε μια νέα ζωή είναι θεαματική. 

Έτσι και φέτος, μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2016, για κάθε λούτρινο παιχνίδι που πωλείται στα καταστήματα ΙΚΕΑ, το ΙΚΕΑ Foundation θα δωρίζει 1 ευρώ στη UNICEF για την εκπαίδευση των παιδιών.

Από το 2003, η ενέργεια «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» της ΙΚΕΑ έχει ενισχύσει πάνω από 11 εκατομμύρια παιδιά, μέσα από 99 προγράμματα, σε 46  διαφορετικές χώρες. Το συνολικό ποσό που έχει δωρίσει το IKEA Foundation είναι 77 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι η 13η και τελευταία χρονιά της ενέργειας «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση». Η ΙΚΕΑ εργάστηκε σκληρά για έναν κόσμο όπου τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη θα μπορούσαν να αποκτήσουν περισσότερες ευκαιρίες για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτά και τις οικογένειές τους και η ενέργεια «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» ενίσχυσε αυτόν τον σκοπό. 

Για να σηματοδοτήσει την τελευταία χρονιά της ενέργειας και ταυτόχρονα να σχηματίσουν μια γέφυρα με τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για τα δικαιώματα των παιδιών, θέλησε να προσθέσει και κάτι νέο! Διοργάνωσε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής όπου τα παιδιά κλήθηκαν να καταθέσουν τα σχέδιά τους για το αγαπημένο τους λούτρινο παιχνίδι. Έπειτα από τις χιλιάδες υπέροχες συμμετοχές, κατέληξε σε δέκα νικητές.

Τα σχέδια των νικητών κατασκευάστηκαν σε λούτρινα παιχνίδια και θα πωληθούν, ως περιορισμένη σειρά, στα καταστήματα ΙΚΕΑ, κατά τη διάρκεια της ενέργειας «Τα λούτρινα παιχνίδια για την Εκπαίδευση».

Δείτε όλα τα λούτρινα παιχνίδια εδώ:
http://www.ikea.gr/paidiko-ikea/paidia-ilikia-3-7/paidika-paihnidia/

Δείτε τη νέα σειρά SAGOSKATT που δημιουργήθηκε από τα σχέδια των παιδιών εδώ:
http://www.ikea.gr/apotelesmata-anazitisis/?q=sagoskatt

Μια συνεργασία για καλό σκοπό: Στηρίζοντας την Εκπαίδευση—Μαζί

Το IKEA Foundation αποσκοπεί στη βελτίωση των ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους, στις πιο φτωχές παγκοσμίως κοινότητες, χρηματοδοτώντας ολιστικά, μακροχρόνια προγράμματα που μπορούν να επιφέρουν σημαντικές, μόνιμες αλλαγές.

Συνεργάζεται με στρατηγικούς εταίρους, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές για την επίτευξη αποτελεσμάτων μεγάλης κλίμακας σε 4 θεμελιώδεις τομείς στη ζωή ενός παιδιού που είναι: ένα μέρος που
να το αποκαλούν σπίτι, το υγιές ξεκίνημα στη ζωή, η ποιοτική εκπαίδευση και το βιώσιμο οικογενειακό εισόδημα. Από τα σημερινά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, υπολογίζεται ότι επωφελούνται πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους ώστε να δημιουργήσουν μια καλύτερη καθημερινή ζωή, σήμερα και αύριο, μετατρέποντας τον κύκλο της φτώχειας σε κύκλο ευημερίας.» λέει ο ιδρυτής της IKEA, Ingvar Kamprad.

Η IKEA έχει συνεργαστεί με τη “UNICEF” πάνω από μια δεκαετία. Η συνεργασία αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής της ΙΚΕΑ ενάντια στην παιδική εργασία. Ο Κώδικας Δεοντολογίας «The IKEA Way on Preventing Child Labour» για την πρόληψη της παιδικής εργασίας,δημοσιεύτηκε το 2000.

Από τότε, η συνεργασία συνεχίστηκε μέσω του ΙΚΕΑ Foundation, με έμφαση στην καταπολέμηση των βασικών αιτίων της παιδικής εργασίας, την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών, καθώς και την οικοδόμηση ενός καλύτερου σπιτιού για τα παιδιά προσφύγων.

Η UNICEF προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών. Μαζί με τους συνεργάτες της, δραστηριοποιείται σε 190 χώρες και περιοχές, ώστε να κάνει πραγματικότητα το σκοπό της, εστιάζοντας
ιδιαίτερα τις προσπάθειες της στην προσέγγιση των πιο ευάλωτων και απομονωμένων παιδιών, προς όφελος των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, το IKEA Foundation προσκαλεί μικρές ομάδες εργαζομένων στην ΙΚΕΑ, να γνωρίσουν κάποια από τα προγράμματα και να τα σχολιάσουν μέσω ενός blog. Το πρόγραμμα λέγεται IWitness και αποτελεί μια ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τη διαφορά που μπορεί να κάνει η στήριξή μας στις ζωές των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Αυτές οι εμπειρίες στη συνέχεια μοιράζονται με ένα μεγαλύτερο κοινό μέσω του IWitness Global Citizens Blog, όπου οι εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ αναρτούν φωτογραφίες, videos και τις σκέψεις τους, ενώ ταξιδεύουν.

Είναι μια ευκαιρία να μοιραστούν αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές με τους υπόλοιπους συναδέλφους, τους πελάτες και όποιον άλλον ενδιαφέρεται για την εκστρατεία«Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση». Έτσι, μπορούν όλοι να δούνε τον τρόπο με τον οποίο προσφέρεται βοήθεια στα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ