Ανείπωτη τραγωδία: 32χρονη έγκυος με καρκίνο ανέβαλε την χειμιοθεραπεία αλλά το κοριτσάκι της έζησε μόλις 8 μέρες! 

Συντετριμμένη η 32χρονη Heidi Loughlin από τη Βρετανία, που καθυστέρηση την απαραίτητη για εκείνη χημειοθεραπεία προκειμένου να δώσει μια ευκαιρία ζωής στην αγέννητη κόρη της, αποκάλυψε πως το κοριτσάκι άντεξε μόνο οκτώ ημέρες.

Η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος τριών μηνών όταν διαγνώστηκε με μια σπάνια κι επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού.

Οι γιατροί της πρότειναν να διακόψει την κύηση για να αρχίσει αμέσως θεραπεία που θα έσωζε τη ζωή της, θεραπεία που θα έβλαπτε την αγέννητη κόρη της.

Ωστόσο εκείνη επέλεξε να καθυστερήσει την πολύ ισχυρή χημειοθεραπεία και να κάνει μια πιο ήπια αγωγή η οποία δεν θα ήταν επιβλαβής για το έμβρυο. Όπως αναφέρει η Dailymail τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως θα ήθελε, η θεραπεία δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα κι έτσι στις 11 Δεκεμβρίου υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαρική.


Η μικρή Ally Louise Smith γεννήθηκε με βάρος μόλις λίγο πάνω από ένα κιλό και η μαμά της έλεγε περήφανα πως πήγαινε καλά. Σε ηλικία όμως μόλις οκτώ ημερών, το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή.

Γνωστοποιώντας το νέο στο blog της η Loughlin έγραψε ένα ποίημα που σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε τα εξής: «Χθες η καρδιά μας έσπασε στα δύο επειδή έπρεπε να σε αποχαιρετήσουμε. Η αγάπη μας ήταν μεγάλη κι ας έζησες μόνο οκτώ ημέρες. Σε φιλήσαμε, σε αγκαλιάσαμε, σου γαργαλήσαμε τα ποδαράκια σου και ξέρουμε πως μια μέρα θα ξανασυναντηθούμε. Σήμερα βγήκε ένα ουράνιο τόξο, το πιο λαμπερό από όλα και αναρωτιόμουν αν το έστειλες εσύ. Ο πόνος στο σώμα, την καρδιά και την ψυχή μου με καταβάλει. Τα αδέλφια σου θα σε θυμούνται πάντα κι εμείς θα έχουμε πάντα τρία παιδιά, όχι δύο. Θα προσπαθήσω να συνέλθω για σένα, θα είσαι πάντα δίπλα μου κοριτσάκι μου».

Η Loughlin, που έχει ακόμα δύο γιους, θήλαζε τον έναν από τους δύο όταν πρόσεξε ένα σημάδι στο στήθος της, τον Φεβρουάριο.

Οι γιατροί διέγνωσαν μαστίτιδα κι εκείνη δεν ασχολήθηκε άλλο καθώς είχε και τα καλά νέα πως ήταν πάλι έγκυος. Τον Σεπτέμβριο ωστόσο οι εξετάσεις της έδειξαν καρκίνο. Τότε της πρότειναν άμβλωση ώστε να πάρει αμέσως τα απαραίτητα φάρμακα- που δεν είναι συμβατά με την εγκυμοσύνη.

Εκείνη δήλωσε πως δεν το σκέφτεται καν. «Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην κρατήσω το μωρό. Σκεφτόμασταν πως θα το ρισκάρουμε, θα τα καταφέρουμε», λέει η ίδια.

Κι έτσι άρχισε μια ήπια μορφή χημειοθεραπείας, που δεν τα έβλαπτε το αγέννητο μωρό της. Καθώς όμως δεν είχε αποτέλεσμα, οι γιατροί της πρότειναν να αρχίσει την πιο ισχυρή αγωγή.

Ήταν μια «τρομακτική και δύσκολη» απόφαση για τη μητέρα.
«Οι γιατροί μου είπαν πως ο κίνδυνος από την καθυστέρηση της έναρξης της αγωγής ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον κίνδυνο της πρόωρης γέννας. Η γέννηση στις 28 εβδομάδες είναι τρομακτική αλλά το ποσοστό επιβίωσης φτάνει το 90%. Καμία μαμά δεν θέλει να γεννήσει στις 28 εβδομάδες αλλά καλύτερα έτσι παρά καθόλου», αφηγείται.

Παρά την άνιση μάχη της και τη θυσία της, το πέρασμα της μικρής Ally Louise από τον κόσμο μας κράτησε μόνο οκτώ ημέρες.

Η μαμά της ετοιμάζεται τώρα να αρχίσει πιο εντατική χημειοθεραπεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ