Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιντλίμπ της Συρίας - Τους Ρώσους κατηγορούν οι κάτοικοι

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 70, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές  στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, στο κέντρο της πόλης Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες. Σύμφωνα με όσα δηλώνουν μέλη ομάδων διάσωσης που δρουν στην περιοχή καθώς και κατοίκων της πόλης, τις επιθέσεις πιστεύεται ότι διεξήγαγαν αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον έξι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια των οποίων επλήγη πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της πόλης, αλλά και πολλά κυβερνητικά κτίρια και κατοικίες.

Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν ότι 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όμως τουλάχιστον άλλες 30 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

«Υπάρχουν πολλά πτώματα κάτω από τα συντρίμμια» έγραψε ο Γιάσερ Χάμο, εργαζόμενος των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε ανάρτηση στο Διαδίκτυο προσθέτοντας ότι οι εθελοντές και τα στελέχη των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Orient TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση διακρίνονται οχήματα, που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια ασθενοφόρα, να μεταφέρουν αμάχους που έχουν τραυματιστεί σε  περιοχή όπου πολλοί άνθρωποι αναζητούν επιζώντες στα χαλάσματα των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καθώς κατά τις εξόδους τους πετούν σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ τα ελικόπτερα της συριακής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν επιδρομές με βόμβες βαρελιού από μικρότερο ύψος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ