«Αν βγει έξω, ο Πάσσαρης θα σκοτώσει κι άλλους...» η κραυγή απόγνωσης της αδελφής του δολοφονημένου αστυνομικού

«Ο αδελφός μου έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον. Ζητάμε να έρθει ο Πάσσαρης στην Ελλάδα για να δικαστεί. Φοβάμαι θα παραγραφεί το έγκλημα και στο τέλος θα αφεθεί ελεύθερος».

Η Γιώτα Αλεβιζοπούλου, αδελφή του δολοφονημένου αστυνομικού που συνόδευε τον Κώστα Πάσσαρη τον Φεβρουάριο του 2001 στο νοσοκομείο «Γ. Γεννημάτας», έχει αποδοθεί σ' έναν δικαστικό αγώνα ώστε να επιτύχει την έκδοση του διαβόητου κακοποιού στην Ελλάδα.

Οπως αποκάλυψε πριν μια εβδομάδα στο «Εθνος της Κυριακής», η οικογένεια του αστυνομικού Διονύση Αλεβιζόπουλου απέστειλε επιστολή-κραυγή αγωνίας στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, με την οποία του ζητούσαν να παρέμβει ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες προσωρινής έκδοσης του Κ. Πάσσαρη στην Ελλάδα για να δικαστεί για τη διπλή δολοφονία των αστυνομικών που τον συνόδευαν την ημέρα που είχε αποδράσει.

Μια εβδομάδα αργότερα μίλησε ξανά στο Έθνος και αποκάλυψε πως η οικογένειά της δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση από τον κ. Παρασκευόπουλο. «Με τον δικηγόρο μας Αλέξη Αναγνωστάκη έχουμε καταθέσει αρκετές αιτήσεις για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης του Πάσσαρη, ενώ στείλαμε και επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία απάντηση... Να τον φέρουν να δικαστεί για να αποδοθεί Δικαιοσύνη», δηλώνει η Γ. Αλεβιζοπούλου.

«Δεν έχει δικαστεί ο άνθρωπος αυτός. Εχουν περάσει 15 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα. Νιώθω ότι θα μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματά του. Ο,τι και να πω, ο αδελφός μου έφυγε, δεν γυρίζει πίσω. Εχει περάσει τόσος καιρός αλλά κάθε μέρα κλαίμε. Τα παιδιά του έμειναν χωρίς πατέρα. Αυτό που προσπαθούμε είναι να υπάρξει Δικαιοσύνη. Να δικαστεί αυτός ο άνθρωπος και ας πάει πίσω στη Ρουμανία να εκτίσει την ποινή του. Αν παραγραφούν τα εγκλήματά του και βγει έξω, θα κάνει τα ίδια, θα σκοτώσει κι άλλους ανθρώπους», δηλώνει με αγωνία. «Για μένα σημασία έχει ότι ο αδελφός μου χάθηκε. Αν μείνει ελεύθερος αυτός ο άνθρωπος θα κάνει τα ίδια», λέει η Γ. Αλεβιζοπούλου. «Δεν αλλάζει ο άνθρωπος, δεν αλλάζει αυτός. Δεν ήταν ατύχημα».

Ο κίνδυνος να παραγραφούν τα εγκλήματα του Πάσσαρη είναι ορατός, ενώ ήδη έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που αφορούν το σχέδιο απόδρασης, με αποτέλεσμα να μην αποκαλυφθεί ποτέ ποιοι και γιατί είχαν βοηθήσει τον εγκληματία να αποδράσει. Μάλιστα, υπάρχει και διακρατική συμφωνία της Ελλάδας με τη Ρουμανία, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η προσωρινή έκδοση του κακοποιού για να δικαστεί για τα εγκλήματά του. Η σύμβαση προσωρινής έκδοσης προβλέπει τη μεταγωγή του Πάσσαρη στην Ελλάδα για να δικαστεί για τα εγκλήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ