Τέσσερα χρόνια παραπάνω από τους απλούς πολίτες φαίνεται να ζουν οι πολιτικοί!

Ο κόσμος αποδίδει πολλούς χαρακτηρισμούς στα πολιτικά πρόσωπα και συχνά θεωρεί ότι για εκείνα ισχύουν άλλα κριτήρια από ότι για τους κοινούς πολίτες. Βέβαια, αυτό που οι περισσότεροι δεν φανταζόμασταν είναι ότι οι διαφορές μας ξεπερνούν τα οικονομικά και πολιτικά προνόμια και εκτείνονται στο πόσα χρόνια θα ζήσουμε.

Ερευνητές από την ιατρική Σχολή του Έξετερ και την εταιρεία συνταξιοδοτικών προγραμμάτων Just Retirement εξέτασαν αρχεία από το 1945, τα οποία αφορούσαν 4,950 άνδρες και γυναίκες, μέλη του κοινοβουλίου και συνομήλικους τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνδρες πολιτικοί αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο μέχρι την ηλικία των 87 ετών και 5 μηνών (ο μέσος όρος ηλικίας του υπόλοιπου ανδρικού πληθυσμού είναι τα 86 χρόνια και 2 μήνες), ενώ οι γυναίκες πολιτικοί αναμένεται να φτάσουν τα 90 έτη (οι συνομήλικές τους φτάνουν τα 86 χρόνια).

Επίσης, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι τα μέλη της βουλής έχουν κατά 28% χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Ο βασικός συγγραφέας της μελέτης, δρ. Τιμ Κράϊφορντ, δήλωσε ότι η διαφορά αυτή μπορεί να έγκειται στο καλύτερο μορφωτικό τους επίπεδο, το οποίο αποτελεί δείκτη υγείας και μακροζωίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ