Νέα έρευνα: 9 στις 10 μορφές καρκίνου οφείλονται στο σύγχρονο τρόπο ζωής - Ποιος είναι...

Ο καρκίνος συνδέεται με το κάπνισμα, με περιβαλλοντικούς παράγοντες, ακτινοβολία και τοξικά χημικά σύμφωνα με νέα έρευνα που βγήκε στη δημοσιότητα.

"Δεν είναι απλά θέμα κακής τύχης αντιθέτως οι ρίζες του καρκίνου βρίσκονται στον μοντέρνο τρόπο ζωής" αναφέρει η νέα αυτή έρευνα.

Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και στρες φαίνεται να είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία των περισσότερων μορφών καρκίνου στους πνεύμονες, στο στήθος και στον προστάτη. Σύμφωνα με τους Times, ερευνητές του πανεπιστημίου Στόνυ Μπρούκ στη Νέα Υόρκη παρατήρησαν τα γενετικά αποτυπώματα διαφόρων ειδών καρκίνου προσπαθώντας να εκτιμήσουν κατα πόσο αυτοί συνδέονται με περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό “Φύση και Επιστήμη”, εκτιμούν ότι έως και το 90% από τους πιο κοινούς καρκίνους προκλήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες και όχι από κυτταρικές ανωμαλίες στο σώμα. Ανάμεσα σε αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου είναι στο χέρι του σύγχρονου ανθρώπου και στην αλλαγή τρόπου ζωής η οποία περιλαμβάνει λιγότερο άγχος, καλή δίαιτα, άσκηση και διακοπή του καπνίσματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ