Έκαναν τη "Στήλη του Νέλσον" φωτόσπαθο Star Wars - Βίντεο

Με αφορμή την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του 7ου επεισοδίου "Star Wars: The Forse Awakens", η Disney νοίκιασε έναντι 24.000 λιρών την πλατεία Τραφάλγκαρ και το ιστορικό μνημείο "Στήλη του Νέλσον" που μετέτρεψε σε τεράστιο φωτόσπαθο.

Το μνημείο ορόσημο του Λονδίνου είχε μετατραπεί σε εκτυφλωτικό σπαθί, ενώ οι ηθοποιοί της ταινίας περπατούσαν στο κόκκινο χαλί. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέκριναν το εγχείρημα, επισημαίνοντας πως έβγαλαν στο σφυρί την πολιτική κληρονομιά της Βρετανίας.

Άλλοι πάλι αναρωτήθηκαν, όπως αναφέρει η Dailymail, γιατί έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση μιας χολιγουντιανής ταινίας ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της χώρας. Υπήρξαν φυσικά και εκείνοι που δεν στάθηκαν σε αυτό και εξήραν το πόσο τρομερό και cool έμοιαζε το 52 μέτρων μνημείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Greater London Authority, το ποσό των 24.000 λιρών θα διατεθεί σε εργασίες για την επισκευή και τη συντήρηση του μνημείου στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Το μνμείο είχε κατασκευαστεί προς τιμήν του ναυάρχου Οράτιου Νέλσον που πέθανε στη ναυμαχία του Τραφάλγκαρ το 1805.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ