Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τελικά το FBI συνέλαβε τον «πιο μισητό άνθρωπο του κόσμου» - Είχε αυξήσει το φάρμακο για το AIDS κατά 736 δολάρια!

Το FBI συνέλαβε τον διευθύνoντα σύμβουλο των φαρμακοβιομηχανιών Turing και KaloBios, με τη σύλληψη του να σχετίζεται και με δραστηριότητες την εποχή που ήταν μάνατζερ της hedge fund εταιρείας MSMB Capital Management

Ως ο «πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο» είναι γνωστός ο Martin Shkreli για την απόφασή του να αυξήσει την τιμή φαρμάκου που χρησιμοποιούν κατά βάση οροθετικοί, από 13,5 σε 750 δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο 32χρονος κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε παράνομα μετοχές της εταιρείας βιοτεχνολογίας Retrophin -την οποία είδε ιδρύσει το 2011- για να αποπληρώσει χρέη που είχαν προκύψει από επιχειρηματικές δραστηριότητες της MSMB Capital Management. Ο ίδιος αργότερα είχε εκδιωχθεί από την εταιρεία, ενώ μηνύθηκε από το διευθυντικό συμβούλιο. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε την σύλληψη του Shkreli. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 32χρονος συνελήφθη στα διαμερίσματα Murray Hill Tower Apartments στο Μανχάταν. Φορούσε κουκούλα για να κρύψει το πρόσωπό του και συνοδεύτηκε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Το FBI επιβεβαίωσε την σύλληψη, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η ιστορία του Shkreli παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Πρόκειται για γιο μεταναστών από την Κροατία και την Αλβανία που εργάζονταν ως καθαριστές δρόμων για να τον μεγαλώσουν σε μια φτωχική γειτονιά του Μπρούκλιν. Ο ίδιος, όπως αναφέρει η Ηuffingtonpost, ήταν αρκετά φιλόδοξος και εισχώρησε στον κόσμο των επενδύσεων πριν την ηλικία των 20.

Τον Νοέμβριο ο Shkreli έγινε γνωστός ως ο «πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο» μέσα σε μια ημέρα ανέβασε την τιμή του φαρμάκου Daraprim από τα 13,5 στα 750 δολάρια, προκαλλώντας θύελλα αντιδράσεων. Το φάρμακο ξεκίνησε να παρασκευάζεται στις αρχές της δεκαετίας του '40 για την αντιμετώπιση της τοξοπλάσμωσης. Πρόκειται για μια λοίμωξη όχι πολύ συχνή αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη –έως θανατηφόρα– για έμβρυα και νεογέννητα αλλά και για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό, όπως είναι οι καρκινοπαθείς και τα άτομα που έχουν εκδηλώσει AIDS.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ