270.000 ευρώ για την UNICEF -Ακόμη και ο Ρότζερ Μουρ έστειλε μήνυμα στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ

Οι προσφορές που υποσχέθηκε το κοινό να φθάνουν τις 270.000 ευρώ, το τηλεφωνικό κέντρο της UNICEF δέχθηκε περισσότερες από 3.000 κλήσεις από όλη τη χώρα, ενώ τα SMS προσφοράς που έστειλε το κοινό, ήδη ξεπέρασαν τα 70.000.
 

Πλήθος καλεσμένων, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι προσήλθαν για να υποστηρίξουν την εκστρατεία.

Μηνύματα συμπαράστασης απηύθυναν μέσα από την εκπομπή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η Βουλή των Ελλήνων δια του Πρόεδρου της Νίκου Βούτση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Μήνυμα έστειλε και η παρουσιάστρια της εκπομπής «Με Αγάπη» του ΑΝΤ-1 και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρί Κυριακού. Επίσης, το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στους Έλληνες τηλεθεατές του Τηλεμαραθώνιου απηύθυνε και ο Σερ Ρότζερ Μουρ για να στηρίξουν και να εμπιστευτούν το έργο της οργάνωσης που υπηρετεί σχεδόν 25 χρόνια ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης.


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφερε φανέλες και μπάλες με υπογραφές των παικτών που δημοπρατήθηκαν, οι παίκτες του Παναθηναϊκού Στάθης Ταυλαρίδης και Κώστας Τριανταφυλλόπουλος προσέφεραν επίσης μπάλα και φανέλες με υπογραφές των παικτών, οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου Εδουάρδο Πρίτο και Σωκράτης Φυτανίδης επίσης προσέφεραν μπάλα και φανέλα της ομάδας τους για τον ίδιο σκοπό. Επίσης οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μάντζαρης και Ντάνιελ Χάκετ προσέφεραν αντίστοιχα μπάλα της ομάδας τους για τους σκοπούς του Τηλεμαραθώνιου και ο ιατρός και πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου προσέφερε φανέλα με υπογραφές των παλαίμαχων παικτών της ομάδας.
Μεταξύ των σημαντικών δωρητών ξεχώρισαν, η Βουλή των Ελλήνων, η ΚΕΔΕ, η ΓΕΣΕΒΕ, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, ο Σύλλογος Ολυμπιονικών, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, πλήθος φορέων και Συλλόγων από όλη τη χώρα και δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων που έσπασαν τους κουμπαράδες τους για να ενισχύσουν το έργο της UNICEF. Ιδιαίτερα γενναιόδωρες προσφορές έκαναν η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και οι εταιρείες BETA CAE SYSTEMS και ALPHA BANK. Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή δεκάδων δήμων από όλη τη χώρα που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και έφτιαξαν κουμπαράδες για να ενισχύσουν την προσπάθεια.

1 στους 5 πρόσφυγες είναι παιδί 

Από τους περισσότερους από 921.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν ως σήμερα μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015 πάνω από ο 1 στους 5 είναι παιδί.

Η UNICEF θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την υποστήριξη των αναγκών των παιδιών και των γυναικών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που θα ενισχυθούν σημαντικά από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στον τηλεμαραθώνιο που συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες:
Δωρεές με SMS: Στείλτε μήνυμα με τη λέξη ΠΑΙΔΙ ή PAIDI στο 19059,
ισχύει έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, αυτόματη χρέωση 1,23 ευρώ (με το ΦΠΑ).
Καλώντας το 24ωρο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345 στο οποίο απαντά εκπρόσωπος της UNICEF για να δεχθεί τις προσφορές του κοινού, μόνο από σταθερό τηλέφωνο.
Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ