Αυτός ο άνδρας θα πάει φυλακή 37 χρόνια γιατί κορόιδεψε στο fb το σκύλο του βασιλιά της Ταϊλάνδης

Εργάτης από την Ταϊλάνδη είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 37 χρόνια κατηγορούμενος για προσβολής της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας ενώ ερευνάται για πιθανή κοροϊδία σε βάρος του βασιλικού σκύλου.

 

Στην Ταϊλάνδη είναι αδίκημα η κριτική, η δυσφήμηση ή η προσβολή σε βάρος μελών της βασιλικής οικογένειας και το κάθε ένα από αυτά μπορεί να στείλει έναν άνθρωπο στη φυλακή για έως 15 χρόνια.

Ο Thanakorn Siripaiboon κρίθηκε ένοχος από στρατιωτικό δικαστήριο επειδή έκανε ένα «σαρκαστικό» σχόλιο στο ίντερνετ για την Tongdaeng, τη σκυλίτσα που είχε διασώσει ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej και την οποία υπεραγαπά επαινώντας την αφοσίωση και την υπακοή της.

Ο βασιλιάς είχε γράψει βιβλίο για εκείνη το 2002 ενώ φέτος κυκλοφόρησε και ταινία animation με τίτλο «Khun Tongdaeng: The Inspiration».

Ο δικηγόρος του Thanakorn είπε στους International New York Times πως η στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν διευκρίνισε ποια ήταν η προσβολή που έκανε ο άνδρας σε βάρους του σκύλου. «Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα χρησιμοποιούσαν τον νόμο για το βασιλικό σκυλί, αυτά είναι αηδίες», είπε.

Το θέμα είναι τόσο ευαίσθητο για τη χώρα που ο Ταϊλανδός εκδότης των International New York Times αρνήθηκε να εκτυπώσει άρθρο για το σκύλο σήμερα, αφήνοντας λευκή τη στήλη όπου θα εμφανιζόταν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ