Ποιες καθημερινές συνήθειες σε εμποδίζουν να αποκτήσεις το ιδανικό σου βάρος; Μείνε αδύνατη!

Ακόμα και αν προσέχεις τις θερμίδες, δεν τρως πολλά λιπαρά και ασκείσαι τακτικά, μπορεί να μη γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιες συνήθειες που παχαίνουν χωρίς να το καταλάβεις.

Βγαίνεις για ένα ποτό μετά τη δουλειά

Μία από τις «παρενέργειες» του happy hour είναι τα έξτρα κιλά που μάλιστα συγκεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο: στην κοιλιά. Τα αλκοολούχα ποτά, εκτός από το ότι περιέχουν πολλές θερμίδες, κινητοποιούν την έκκριση της γρελίνης, της ορμόνης της πείνας κι έτσι είναι δύσκολο να αντισταθείς στις παχυντικές, λιπαρές τροφές που συνήθως συνοδεύουν το ποτό σου.   


Δεν κοιμάσαι αρκετά

Όταν δεν έχεις χορτάσει ύπνο δεν νιώθεις μόνο κουρασμένη αλλά και πεινασμένη. Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει την έκκριση των ορμονών που προκαλούν πείνα και επηρεάζει την περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις αρνητικές συνέπειες των επιλογών μας. Έτσι, δεν αποκλείεται να εξαφανίσεις το σοκολατένιο brownie που θα βρεθεί μπροστά σου χωρίς καν να σκεφτείς ότι ίσως δεν θα έπρεπε. Τα καλά νέα είναι όσο αυξάνεις τις ώρες που αφιερώνεις στον ύπνο, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να κάνεις ανθυγιεινές επιλογές στη διατροφή σου. 
Βλέπεις πολλές ώρες τηλεόραση

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 50.000 γυναικών μέσης ηλικίας, για κάθε δύο ώρες που παρακολουθούσαν τηλεόραση οι πιθανότητες να είναι υπέρβαρες αυξάνονταν κατά 23%! Οι ειδικοί εκτιμούν ότι παρακολουθώντας τηλεόραση αυξάνεται η όρεξη για φαγητό και συγκεκριμένα για τροφές με πολλές θερμίδες. Επιπλέον, όταν τρώμε ενώ παράλληλα παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά τείνουμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα, αφού ο εγκέφαλος αργεί να λάβει  το μήνυμα του κορεσμού όταν η προσοχή μας είναι στραμμένη σε κάτι άλλο και όχι στο πιάτο μας. 
Τρως έξω πάνω από μια φορά την εβδομάδα

Κάθε φορά που τρως σε εστιατόριο, υπολόγισε ότι παίρνεις περίπου 200 θερμίδες παραπάνω από όσες θα κατανάλωνες τρώγοντας στο σπίτι. Ο λόγος είναι ότι οι μερίδες στα εστιατόρια είναι συνήθως μεγαλύτερες από αυτές που σερβίρουμε στο σπίτι και πιο πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες. Εάν λοιπόν τρως έξω τρεις φορές την εβδομάδα, υπολόγισε ότι παίρνεις 600 έξτρα θερμίδες, δηλαδή 31.200 το χρόνο, που αντιστοιχούν σε 4,5 παραπανίσια κιλά!


Τρως ενώ παράλληλα κάνεις κι άλλα πράγματα

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να πάρεις κιλά είναι να τρως ενώ παράλληλα τσεκάρεις τα email σου, μιλάς στο τηλέφωνο με την κολλητή σου ή κρατάς σημειώσεις για τη δουλειά σου.  Σε έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση κλινικής Διατροφής όσοι τρώνε ενώ παράλληλα ασχολούνται με κάτι που αποσπά την προσοχή τους, καταναλώνουν έως και 100% περισσότερο φαγητό από όσους επικεντρώνουν την προσοχή στο γεύμα τους.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ