Η ζωή του Αντετοκούνμπο σε ταινία! Προχωρημένες οι συζητήσεις για το συναρπαστικό story του "Έλληνα" του NBA

Οι εκπρόσωποί του γνωστού καλαθοσφαιριστή έχουν ήδη δεχθεί μια πολύ δελεαστική πρόταση και βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με αμερικανική εταιρία παραγωγής για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου.

Στην 3η του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και έχοντας μόλις "κλείσει" τα 21 του χρόνια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγγίζει τα όρια του "stardome"! Στην παρουσίαση της ομάδας, το όνομά του ανακοινώνεται πρώτο εν μέσω αποθέωσης, ενώ είναι μακράν το "πρόσωπο" του οργανισμού των Μπακς και αυτό δεν μεταφράζεται μόνο από τις φωτογραφίες του που κοσμούν όλες τις διαφημιστικές αναρτήσεις της ομάδας του στο down-town του Μιλγουόκι, ούτε από τις πωλήσεις των προϊόντων στην μπουτίκ των "ελαφιών", όπου βρίσκεται παντού και η ζήτηση της φανέλας του, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Πρωτιά στην Ανατολή μέχρι το 2019

Η μεγαλύτερη αξία του "impact" (σ.σ.: επιρροής) που έχει ο 21χρονος διεθνής φόργουορντ στον οργανισμό της Πολιτείας του Ουισκόνσιν, όμως, είναι ότι ο general manager Τζον Χάμοντ και ο coach της ομάδας, Τζέϊσον Κιντ, έχουν στηρίξει στην ανάπτυξη του ταλέντου αλλά και του Τζαμπάρι Πάρκερ, το πλάνο της επόμενης πενταετίας. Σύμφωνα μ' αυτό και με το υλικό που διαθέτουν, μέχρι το 2019, οι Μπακς πρέπει να έχουν φτάσει στο επίπεδο να διεκδικήσουν την πρωτιά της Ανατολής. Όπως καταλαβαίνετε, η περυσινή τους πρόκριση στα πλέϊ-οφ και με δεδομένο ότι ο νο2 του περυσινού ντραφτ, Πάρκερ, υπέστη ρήξη χιαστού κι αγωνίστηκε μόλις σε 25 αγώνες, ήταν ένα επίτευγμα που ήρθε εκτός προγράμματος. Έτυχε, δεν πέτυχε...

Δεν ήθελαν να μπουν στα περυσινά πλέϊ-οφ!

Και μάλιστα, μιλώντας με τον βασικό ρεπόρτερ-αρθρογράφο ρεπόρτερ των Μπακς, Τσαρλς Γκάρντνερ, στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία τοπική εφημερίδα (Journal Sentinel), η περυσινή συμμετοχή στον post-season σε συνδυασμό με την εφετινή ενίσχυση της ομάδας (με τον Γκρεγκ Μονρό και τον Γκρέϊβις Βάσκεζ) αύξησε - κακώς - τον πήχη των εφετινών επιδιώξεων. Το front-office των "ελαφιών" θεωρεί ότι η περυσινή εξέλιξη ίσως έκανε μία ελαφριά ζημιά στην εκτέλεση του πλάνου. Δεν ακούγεται λίγο ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα;

Δίνουν χρόνο και προσπάθειες σε Γιάννη και Τζαμπάρι

Ας γυρίσουμε όμως στον Γιάννη. Ο εφετινός στόχος του Μιλγουόκι είναι να φτάσει, όπου το πάει το δίδυμο Αντετοκούνμπο-Πάρκερ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι οι δύο βασικοί "πυλώνες" της ομάδας, παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής (2ος ο Γιάννης με μ.ο. 33,4'), παίρνουν μαζί σχεδόν 21 προσπάθειες ανά παιχνίδι και γενικά οι προπονητές, τους ενθαρρύνουν να λαμβάνουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες. Γι' αυτό και το μέτριο έως κακό ξεκίνημα των "ελαφιών" δεν έχει προκαλέσει κανέναν σοβαρό προβληματισμό, πολύ απλά γιατί η κύρια στόχευσή τους είναι στην ανάπτυξη των δύο συγκεκριμένων παικτών.

Περί All-Star Game

Αυτός, το ότι δηλαδή φέτος το Μιλγουόκι ίσως να μείνει και εκτός πλέϊ-οφ, είναι και ο λόγος που οι πιθανότητες συμμετοχής του "Greek Freak" στο εφετινό All-Star Game του Τορόντο, δεν είναι με το μέρος του Γιάννη. Μετά από 24 παιχνίδια, ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ, έχει βελτιώσει αρκετά τα νούμερά του από πέρυσι (μ.ο. 15,7π., 6,6ρ., 2,8ασ. & 1,2κοψ.), είναι πιο εύστοχος σε σουτ (50,2%) και βολές (83,7%) και αν συνεχίσει να βελτιώνεται και να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε γωνία του παρκέ, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι - συμπεριλαμβανόμενης και της δημοτικότητάς του - μπορεί να είναι στις 10 πρώτες επιλογές των προπονητών της ανατολικής περιφέρειας, που θα ψηφίσουν για τους 7 αναπληρωματικούς. Ωστόσο, όπως αναφερει το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, αν οι Μπακς εξακολουθούν να έχουν ρεκόρ κάτω από το 50% (τώρα είναι στο 40% με 10 νίκες και 15 ήττες), αυτός ο παράγοντας θα παίξει ανασταλτικό ρόλο για την επιλογή του.  

Tι λέει ο Γιάννης για όλα αυτά;

Εν τω μεταξύ, το "παιδί-θαύμα" του ελληνικού μπάσκετ, επιλέγει να κλείνει τα αυτιά του, να μην ασχολείται με τον θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά του και να κλείνεται στο γυμναστήριο, δουλεύοντας πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Παρ' ότι το τεχνικό επιτελείο της ομάδας τον "σπρώχνει" να είναι ακόμη πιο επιθετικός και να έχει ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση της ομάδας, εκείνος έχει αποφασίσει να ανεβαίνει σιγά-σιγά τα σκαλιά, παρ' ότι είναι σε θέση να κάνει άλματα. Προτιμά τα μελετημένα βήματα χωρίς βιασύνη και θέλει να βγουν όλα στο γήπεδο μέσα από την προπόνηση.

Το "prospect" Κώστας Αντετοκούνμπο

Αυτή είναι και η προσωπική του παρότρυνση στον μικρότερο αδελφό του Κώστα, που φέτος τελειώνει το σχολείο (Dominican High-School) και έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από τουλάχιστον 15 σπουδαία κολεγιακά προγράμματα, τα οποία θέλουν να του δώσουν πλήρη υποτροφία. Ο Αντετοκούνμπο νο3 που βλέπει τον κόσμο από τα 2,08 και ετοιμάζεται να παραλάβει και αμερικάνικο διαβατήριο, προσανατολίζεται να παίξει τουλάχιστον δύο χρόνια στο NCAA πριν δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ και ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο του LSU, του Φλόριντα, του Αϊόβα Στέϊτ, του Σεντ Τζονς και αρκετών άλλων ονομαστών πανεπιστημίων.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ