Έρευνα σε 4.000 άτομα: Οι άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις λεπτές γυναίκες με αυτοπεποίθηση

Η μελέτη έγινε από επιστήμονες των πανεπιστημίων Wake Forest και Queen's College στις ΗΠΑ, σε 4.000 άτομα (γυναίκες και άνδρες) από 18-70 ετών. 

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν φωτογραφίες ανδρών και γυναικών ηλικίας από 18-25 ετών τις οποίες έπρεπε να βαθμολογήσουν από 0 - 10, για το πόσο ελκυστικά θεωρούσαν τα άτομα που εικονίζονταν σε αυτές. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες λάμβαναν υπόψη εκτός από την ελκυστικότητα του ατόμου στη φωτογραφία, την αυτοπεποίθηση που εξέπεμπε, το αν ήταν παχύς ή όχι, αν είχε στιλ, αν ήταν γυναίκα πρόσεχαν τις καμπύλες της και αν ήταν άνδρα τους μύες του.
Επιπροσθέτως, παρατηρούσαν αν το άτομο στη φωτογραφία έδειχνε ευαίσθητο ή όχι, στους άνδρες αν ήταν αρρενωπός και στις γυναίκες αν είχε θηλυκότητα, αν ήταν κομψοί και προσεγμένοι στην εμφάνιση τους και αν έδειχναν δυναμικοί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι άνδρες συμμετέχοντες έκριναν τις γυναίκες στις φωτογραφίες από τα σωματικά τους χαρίσματα με προτίμηση στις λεπτές γυναίκες. Επίσης θεωρούσαν ελκυστικές όσες γυναίκες αντανακλούσαν αυτοπεποίθηση στις φωτογραφίες. Αντίθετα, οι γυναίκες δεν συμφωνούσαν ως προς το ποιοι άνδρες ήταν ελκυστικοί.
Για παράδειγμα  τους άνδρες που κάποιες τους έβρισκαν ελκυστικούς, κάποιες άλλες τους έβρισκαν αποκρουστικούς. Στο σύνολο μπορεί να άρεσαν οι λεπτοί μυώδεις άνδρες όμως δεν υπήρχε ομοφωνία για το ποιοι ήταν ελκυστικοί. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η ηλικία έπαιζε σημαντικό ρόλο στις επιλογές καθώς πολλοί από τους ηλικιωμένους συμμετέχοντες θεωρούσαν ένα άτομο που απεικονιζόταν στις φωτογραφίες ελκυστικό αν αυτό χαμογελούσε.
Όπως λένε, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες έχουν διαφορετική άποψη του τι είναι ελκυστικό, ωστόσο οι άνδρες έχουν παρόμοια άποψη όσον αφορά τα εξωτερικά χαρίσματα μιας γυναίκας, ενώ αντίθετα οι γυναίκες παρόλο που κοιτούν τους άνδρες με όμορφο σώμα δεν θεωρούν ότι αυτό είναι η συνολική τους ελκυστικότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ