AMHN: Διπλές προσκλήσεις για την ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Κομνηνού στον Πολυχώρο Vault από το Eirinika

Στείλτε mail στο eirinika.contest@gmail.com με το Ονοματεπώνυμο σας, έναν αριθμό επικοινωνίας και ένδειξη της συγκεκριμένης παράστασης για να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις για την Τρίτη 15/12 στις 21:15.

Στα πλαίσια της νέας συνεργασίας του Eirinika.gr θα ενημερώνεστε συνεχώς από τη σελίδα μας για προσκλήσεις που αφορούν στις προσεκτικά μελετημένες δουλειές που παρουσιάζει ο Πολυχώρος Vault στην περιοχή του Βοτανικού.

Το «ΑΜΗΝ» της Αλκυόνης Βαλσάρη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού, είναι μια ξεκαρδιστική σάτιρα που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της Εκκλησίας. Μια καθαρόαιμη κωμωδία με γρήγορους ρυθμούς, απροσδόκητες εναλλαγές, διαδραστικότητα με το κοινό και πολλές εκπλήξεις. Ενα έργο τόσο «καμμένο» που δεν σταματάς να γελάς από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της παράστασης. 

Οι δυο βιρτουόζοι ηθοποιοί, Ερμόλαος Ματθαίου και Ερνέστος Βουτσίνος, δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας καθώς εναλλάσσονται πολλούς ρόλους αναπαριστώντας εικόνες από ιστορίες εκκλησιαστικής «παράκρουσης» και «μαρτυρίου» ενώ κηρύττουν με τρόπο εύληπτο κι ευλαβικό όλα τα εκκλησιαστικά γεγονότα, όπως, ίσως, δεν έγιναν ποτέ. Ο ιδιαίτερος κόσμος των δύο αυτών ανθρώπων, ξεδιπλώνεται μπροστά στο κοινό που συμμετέχει στην παράσταση ως... ποίμνιο

Ταυτόχρονα το «ΑΜΗΝ» είναι ένα έργο κοφτερά αιχμηρό, πλούσιο σε βαθύτερα, καίρια μηνύματα, καθώς καυτηριάζει την εκκλησιαστική εμπορευματοποίηση της πίστης ενώ καταγγέλει τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία του επαγγελματικού κλήρου. 

Κείμενο: Αλκυόνη Βαλσάρη
Σκηνοθεσία / φωτισμοί: Δημήτρης Κομνηνός
Σκηνικός χώρος / κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική: Ανδρέας Τρούσσας, Γεωργία Σαλαμπάση

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Illustrator: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Δημητριάδη

* Οι νικητές των διαγωνισμών μας θα ενημερώνονται εγκαίρως μέσω τηλεφώνου.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός τ.κ 10447
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213-0356472, 6949534889
Email: Vaultvotanikos@gmail.com   
http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1?ref=hl 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ