Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Βαρυσήμαντο άρθρο Α. Τσίπρα: Ανόητοι όσοι θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά και όχι την Ακροδεξιά

Μηνύματα εντός και εκτός των συνόρων στέλνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός με προσωπική του παρέμβαση στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών,  ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε μία αποφασιστική καμπή» και ότι η Ελλάδα «είναι αποφασισμένη αναδειχτεί σαν δύναμη Δημοκρατίας να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη που δίνουν οι προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης ενάντια στην υπερσυντηρητική αναδίπλωση».

Τονίζει  ακόμη πως «ούτε η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην Αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική».

«O συνδυασμός της λιτότητας και της ξενοφοβίας, ενισχυμένης μάλιστα, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δημιουργεί το περιβάλλον για την ενίσχυση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη» τονίζει ο πρωθυπουργός. Σημειώνει ότι «και εδώ φαίνεται πόσο ανόητοι είναι όλοι αυτοί που ακόμα και σήμερα επιμένουν να θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά, που μάχεται ενάντια στη λιτότητα, και όχι την Ακροδεξιά, που μάχεται ενάντια στο Ευρωπαϊκό κεκτημενο».

Ο κ.Τσίπρας επισημαίνει πως  «γύρω μας τα σύννεφα της αστάθειας πυκνώνουν με τρείς κρίσεις να εκδηλώνονται, την οικονομική κρίση, την κοινωνική κρίση και την κρίση που σχετίζεται με το προσφυγικό ζήτημα. Η ίδια η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται σε μιά αποφασιστική καμπή. Από τη μιά πλευρά, οι υπερσυντηρητικές δυνάμεις επέβαλαν μια ακραία οικονομική πολιτική που λεηλάτησε τις χώρες του Νότου, δεν δίστασαν μάλιστα να διακινδυνεύσουν ακόμα και τις εσωτερικές ισορροπίες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης με την απειλή του ελληνικού Grexit. Από την άλλη, δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού υψώνουν φράχτες στα συνορά τους, περιφρονώντας την κοινά αποφασισμένη πολιτική στο προσφυγικό και πολλαπλασιάζοντας την πίεση στις γειτονικές χώρες». 

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «αριστερή πολιτική είναι η μάχη για την προστασία των συντάξεων για την υπεράσπιση των πιο αδυνάμων, για το δικαίωμα στην εργασία ,για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη, μαζί με την κοινωνία, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, παλεύοντας για τον τελικό στόχο που είναι ο οριστικός απεγκλωβισμός της Ελλάδας από τη θηλιά της λιτότητας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ