Απήγαγαν το γιο του Καντάφι - Βίντεο Ντοκουμέντο μετά την απελευθέρωσή του με βουλωμένα μάτια

Ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου πίσω από την υπόθεση, υποστηρίζει η αστυνομία της χώρας.

Ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, κρατήθηκε για πολλές ώρες από μια ένοπλη οργάνωση άγνωστη στον Λίβανο πριν αφεθεί ελεύθερος χθες, Παρασκευή, το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η αστυνομία του Λιβάνου παρέλαβε τον Χάνιμπαλ Καντάφι και θα τον ανακρίνει, χωρίς να διευκρινιστεί η ακριβής τοποθεσία όπου απελευθερώθηκε.

Σύμφωνα με πηγές, ο Χάνιμπαλ Καντάφι "απήχθη από μια ένοπλη οργάνωση στην περιοχή της Μπεκάα (ανατολικός Λίβανος) ενώ ερχόταν από τη Συρία, και αφέθηκε ελεύθερος τη νύκτα της Παρασκευής στην ίδια περιοχή".

Η Μπεκάα είναι ένα από τα προπύργια του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως οι απαγωγείς ζητούσαν "πληροφορίες για τον Μούσα Σαντρ", τον επικεφαλής του λιβανικού σιιτικού συμβουλίου ο οποίος εξαφανίσθηκε στη διάρκεια μιας επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει το 1978 στη Λιβύη, και επιβεβαίωσε πως ο Καντάφι απήχθη στην περιοχή της Μπεκάα.

Ο Χάνιμπαλ Καντάφι εμφανίσθηκε χθες το βράδυ σ' ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το ιδιωτικό λιβανικό κανάλι αλ-Ζαντίντ για να δηλώσει πως "είναι καλά". Φαινόταν ωστόσο να τον έχουν χτυπήσει, καθώς έφερε μώλωπες και τα μάτια του ήταν μαυρισμένα.

Η προέλευση και η ημερομηνία του βίντεο δεν διευκρινίσθηκαν.

Στο βίντεο αυτό, καλεί "όλους όσοι έχουν αποδείξεις για την υπόθεση του ιμάμη Μούσα Σαντρ να τις παρουσιάσουν χωρίς καθυστέρηση".
Μετά την εξαφάνιση του ιμάμη, η σιιτική κοινότητα του Λιβάνου θεωρούσε υπεύθυνο τον Μουάμαρ Καντάφι, η οικογένεια του οποίου δεν ήταν συνεπώς ευπρόσδεκτη στον Λίβανο.

Ένας πρώην εκπρόσωπος της Λιβύης στον Αραβικό Σύνδεσμο, ο Αμπντέλ Μονέιμ αλ-Χόνι, είχε υποστηρίξει το 2011 στην παναραβική εφημερίδα Αλ-Χαγιάτ ότι ο Μούσα Σαντρ είχε φονευθεί στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιβή και η σορός του είχε ενταφιασθεί στη λιβυκή περιοχή της Σέμπχα (800 χλμ. νότια της Τρίπολης).

Γεννημένος το 1975, ο επιχειρηματίας Χάνιμπαλ Καντάφι είναι παντρεμένος μ' ένα μοντέλο από τον Λίβανο, την Αλίν Σκαφ. Το 2008, ενώ ο πατέρας του ήταν ακόμη στην εξουσία, είχε συλληφθεί σ' ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελβετία κατηγορούμενος ότι άσκησε βία σε βάρος μελών του υπηρετικού προσωπικού του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ