Μade in Greece: Το επίσημο κρασί που σερβίρει ο Πούτιν στο Κρεμλίνο - Η "Κορμιλίτσα" από το Άγιον Όρος

Σε αμπέλι του Αγίου Όρους παράγεται το κρασί που σερβίρει το Κρεμλίνο στους επίσημους προσκεκλημένους του. 

Το όνομά του συγκεκριμένου κρασιού, που παράγεται στο Άγιον Όρος, είναι «Κορμίλιτσα». Στα ρωσικά σημαίνει «τροφός». Και είναι το μοναδικό κρασί που φέρει τον τίτλο του «Επίσημου Οίνου του Κρεμλίνου».

Είναι γνωσή, άλλωστε, η σχέση του προέδρου της Ρωσίας με την ορθόδοξη πίστη και την εκκλησία. Εκείνο που ίσως είναι λιγότερο γνωστό είναι πως ο Βλαδίμηρος Πούτιν ήταν ο πρώτος πρόεδρος που επισκέφτηκε το Άγιον Όρος πριν από δέκα χρόνια. 

Η επίσκεψή του εκεί του έδωσε την ευκαιρία να γευτεί τα εξαιρετικά προϊόντα των μοναχών και να επιλέξει το επίσημο κρασί του Κρεμλίνου, το οποίο είναι ελληνικό!

Η «Kormilitsa Gold Collection» παράγεται υπό την αυστηρή επίβλεψη ειδικών της γνωστής οινοποιΐας «Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε.», της οποίας αποτελεί τη «ναυαρχίδα» στην ομώνυμη σειρά ετικετών «Κορμίλιτσα», που συνθέτουν μια σειρά οίνων από τρία εκλεκτά βιολογικά κρασιά.

Αποδίδει δύο με πέντε χιλιάδες φιάλες τον χρόνο – ανάλογα με τη χρονιά, ωστόσο, πάντοτε αριθμημένες και μονογραφημένες με χειροποίητο τρόπο. Οι φιάλες αυτές απορροφούνται στην πλειοψηφία τους από το Κρεμλίνο, αλλά και από άλλες αγορές του εξωτερικού, που το εκτιμούν για τη γεμάτη γεύση και το ιδιαίτερο άρωμά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ