Έκλεισε η συμφωνία: Κυβέρνηση και θεσμοί "τα βρήκαν" για τα προαπαιτούμενα - Την Τρίτη η ψήφιση τους από την Βουλή

Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών για τα 13 προαπαιτούμενα. Το Σάββατο ,θα κατατεθεί στη Βουλή. 

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών για τα 13 προαπαιτούμενα. Το Σάββατο ,θα κατατεθεί στη Βουλή. 

Το νομοσχέδιο με τις διατάξεις για τις οποίες απαιτείται νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφισθεί την Τρίτη το βράδυ.

«Έχουμε συμφωνία και σε αυτό τον κύκλο» δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία αγοράς μη τραπεζικών ιδρυμάτων (funds) για τα κόκκινα δάνεια που θα μπορούν αρχικά να αγοράζουν τα μεγάλα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια καθώς και τα στεγαστικά πλην της πρώτης κατοικίας.

Ως τις 15 Φεβρουαρίου τα μη τραπεζικά ιδρύματα δεν θα αγοράζουν δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά των ευρωπαϊκό ορισμό, στεγαστικά πρώτης κατοικίας και καταναλωτικά δάνεια.
Το καθεστώς για τις παραπάνω κατηγορίες δανείων θα επανεξεταστεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Επίσης, δημιουργείται υπέρ-ταμείο που θα συμπεριλάβει και το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου (ακίνητα, ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.λπ.)

Τέλος, το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν θα προβλέπει μειώσεις μισθών αλλά θα παρέχει κίνητρα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στο δημόσιο.

Το EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ θα γίνει μετά την Τρίτη το βράδυ που αναμένεται να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ