Το ποτό με μέτρο μπορεί να μας κάνει πιο ελκυστικούς λένε οι επιστήμονες  - Δείτε γιατί!

Έχουμε πει πολλές φορές πως το πολύ ποτό πειράζει. Με μέτρο όμως έχει και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Και φαίνεται όχι μόνο στην υγεία. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως το ποτό με μέτρο μας κάνει πιο ελκυστικούς στο αντίθετο φύλο.
 

 Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πειράματα σε 594 ετεροφυλόφιλους φοιτητές και φοιτήτριες.
Τους έδειξαν 25 φωτογραφίες ανθρώπων του αντίθετου φύλου σε μετά από κατανάλωση ή μη αλκοόλ. Στη συνέχεια οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έπρεπε να βαθμολογήσουν την εμφάνιση τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Addictive Behaviors,
έδειξαν πως οι άνθρωποι που είχαν καταναλώσει μέτρια ποσότητα αλκοόλ βαθμολογήθηκαν πως πιο ελκυστικοί από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.
Συγκεκριμένα αυτοί που έπιναν μέτροα είχαν ένα σκορ 3.9 κατά μέσο όρο ενώ αυτοί που έπιναν πάρα πολύ είχαν 2.86 και αυτοί που δεν έπιναν καθόλου είχαν σκορ 3,27.
 
Οι ειδικοί λένε πως τα ευρήματα της έρευνας τους αντικατοπτρίζουν και την δεκτικότητα της κοινωνίας στο ποτό. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι αποδεκτή, η καθόλου κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να γίνει και αντικείμενο πειράγματος ενώ η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι η πιο αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ