Made in Greece: Οι 25 Έλληνες σχεδιαστές μόδας - Συναρπαστικό τριήμερο στο Maison du Peuple στην καρδιά της Ευρώπης

Η ελληνική μόδα κατέκτησε την Ευρώπη στο τριήμερο εκδηλώσεων που για πρώτη φορά έδωσε την ευκαιρία σε 25 Έλληνες σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες

Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα Ελλήνων του εξωτερικού που μέσα από το «Α Discovering Network», μιας Μη Κερδοσκοπικης Οργάνωσης, που προωθεί ελληνικά προϊόντα στις χώρες της ΕΕ.

Το τριήμερο εκδηλώσεων κορυφώθηκε με την επίδειξη μόδας σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο των Βρυξελλών, όπου έξι Έλληνες σχεδιαστές (Σοφία Κοκοσαλάκη, Εύη Γκριντέλα-Καραντζά, Zeus and DioneΒασίλης ΖούλιαςΧριστίνα Οικονόμου και Στεφανία Φραγκίστα) παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τις δημιουργίες τους στο βελγικό κοινό και σε επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική μόδα μπορεί να κατακτήσει το εξωτερικό.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονταν «δημιουργικές ενημερωτικές επαφές» Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών και πληθώρα συναντήσεων με Βελγικούς και ευρωπαϊκούς φορείς μόδας , που έχουν στόχο τη δικτύωση και την προώθηση των εξαγωγών της ελληνικής ένδυσης. Παράλληλα, οι Έλληνες σχεδιαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη γενική διεύθυνση ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δυνατότητες σε θέματα χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

* Το eirinika.gr είχε παρουσιάσει σε παλαιότερα θέματα τους Έλληνες σχεδιαστές.

Τα έσοδα από την επίδειξη μόδας θα διατεθούν σε δύο ομοειδείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς το «Κάνε μια ευχή» Ελλάδας και Βελγίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ