Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες του μεγαλέμπορου όπλων που συνελήφθη στην Αθήνα - Ανέβαζε φωτό στο Fb

Στο δημοφιλές social media δε δίστασε ο 49χρονος Αμερικανός λαθρέμπορος να κάνει αναρτήσεις με όπλα, να ανεβάζει φωτογραφίες και να διαφημίζει τις επιχειρήσεις του.

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας C.M.E. με έδρα το Αμμάν της Ιορδανίας, η οποία όπως ανέφερε προσέφερε από συμβουλές επικοινωνίας, κρέμες περιποίησης προσώπου, βιολογικά προϊόντα, μέχρι συστήματα ασφαλείας, δήλωνε ο μεγαλέμπορος όπλων R.G. που αναζητούνταν από την CIA και συνελήφθει από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ στον Ασπρόπυργο.

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία γνώριζε ακριβώς ποιες ήταν οι δραστηριότητες του μεγαλέμπορου που προμήθευε βαρύ οπλισμό σε οργανώσεις της Μέσης Ανατολής και έστησε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο ώστε να τον συλλάβει στην Αθήνα. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στελέχη της NSA παρουσιάστηκαν στον 49χρονο ως «ικανοί πωλητές» σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Εκείνος ενδιαφέρθηκε για τη «δοκιμαστική» αγοραπωλησία επιθετικών τυφεκίων Μ-4 με διόπτρες, για ελεύθερους σκοπευτές, αξίας περίπου 250.000 ευρώ, προκειμένου να τα εξάγει -όπως έλεγε- στο Ιράκ. Αμερικανός αξιωματούχος μάλιστα τον είχε πείσει ότι είναι λαθρέμπορος .

Η πρώτη επαφή έγινε το καλοκαίρι το 2014 με τον μεγαλέμπορο να ισχυρίζεται ότι έχει χρηματοδότες με έδρα την Βηρυτό, ενώ ακολούθησε μία συνάντηση τον Σεπτέμβριο σε καφετέρια του κέντρου της Αθήνας με σκοπό την αγοραπωλησία των πολεμικών τυφεκίων με τις διόπτρες. Ακολούθησαν δύο συναντήσεις, την άνοιξη του 2015 και στις 5 Δεκεμβρίου που ήρθε στην Αθήνα για να παραλάβει το πολεμικό υλικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ