Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Good News: Η Περιφέρεια Αττικής δίνει 1.000.000 ευρώ σε είδη λαϊκής αγοράς ως ενίσχυση για τις ευπαθείς ομάδες

Mε ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη Λαϊκών Αγορών ενισχύει, για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Αττικής τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνας Θανοπούλου και του Προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, Περιφερειακού Συμβούλου Εντεταλμένου σε θέματα Λαϊκών Αγορών, Στέλιου Κοροβέση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη Λαϊκών Αγορών, των δικαιούχων επιδόματος απροστάτευτων τέκνων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4264/14, με την τροποποίηση του Ν.4328/15.

Εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, ο Βασίλης Μπάτρης, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας των Παραγωγών εδώ και χρόνια, ενώ υπενθύμισε ότι οι Λαϊκές Αγορές προσφέρουν ήδη σημαντικό κοινωνικό έργο. Τέλος, σημείωσε ότι «Τώρα που το ξεκινήσαμε να μην το σταματήσουμε ποτέ», κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί και η Περιφερειακή Διοίκηση.

Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, σημαντική υπήρξε η συνεργασία και συμβολή των αντίστοιχων Ομοσπονδιών των πωλητών των Λαϊκών Αγορών. Με την απόφασή αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου δρομολογείται ένα σημαντικό μέτρο κοινωνικής πολιτικής, με αποδέκτες που αναμένεται να προσεγγίσουν αριθμητικά τις 1.500 οικογένειες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ