Νέα έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Mario Merz στο Θησείο και στη γκαλερί Bernier/Eliades

Tο καλλιτεχνικό έργο του χαρακτηρίστηκε από τη χρήση οργανικών και βιομηχανικών υλικών, από την έμφαση που έδωσε στην εννοιολογική διαδικασία και τις καθημερινές φόρμες, ενώ υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές φιγούρες του κινήματος της Arte Povera τη δεκαετία του '60 και του '70.

Ο Mario Μerz θεώρησε ότι μέσα από αυτές τις πρακτικές δημιουργούνται υπερβατικές μέθοδοι μιας παγκόσμιας επικοινωνίας, τις οποίες και ο ίδιος ήθελε να τις προσεγγίσει. Ευρύτερα γνωστός στον χώρο της τέχνης έγινε με τα ιγκλού του και τις ακολουθίες Fibonacci από νέον, ενώ φέτος θα λέγαμε ότι έχει την τιμητική του στην εικαστική σκηνή της Αθήνας με διπλή εκθεσιακή παρουσία: την σημαντική έκθεση που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης «Mario Merz: Numbers are prehistoric» σε επιμέλεια Paolo Colombo αλλά και την νέα ατομική του έκθεση που μόλις έκανε εγκαίνια στη γκαλερί Bernier/Eliades. Σε αυτή την έκθεση μάλιστα παρουσιάζονται 12 έργα που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ πριν στο κοινό.

O Ιταλός εικαστικός Mario Merz αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κινήματος της Arte Povera. Γεννήθηκε στην Πίζα και σπούδασε, μεταξύ άλλων, τα μοτίβα ανάπτυξης στη φύση λύνοντας ένα πρόβλημα αύξησης του πληθυσμού των κουνελιών χρησιμοποιώντας την «ακολουθία Fibonacci», στην οποία όπως αναφέρει tospirto.net ο κάθε αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενών του. Η δουλειά του επικεντρώνεται στην πεποίθησή του ότι η φύση αποτελεί μια επιτακτική παρουσία και ότι οι νόμοι της, βίαιοι και μεγαλειώδεις, ορίζουν την ανθρώπινη δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα της, από την ανάγκη επιβίωσης (όπως το ιγκλού) μέχρι τις κοινωνικές σχέσεις και την πολιτική μας δράση.

Η έκθεση στη γκαλερί Bernier/Eliades στη Θησείο θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2016.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ