Η Σαντορίνη γίνεται home porting προορισμός: Θα ξεκινούν & θα τελειώνουν κρουαζιέρες από το νησί

Νέες θετικές προοπτικές ανοίγονται για το νησί από εταιρείες κρουαζιέρας που προγραμματίζουν να το εντάξουν στα προγράμματά τους ως σημείο αφετηρίας και κατάληξης των ταξιδιών τους

Έχει ήδη ξεκινήσει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας η διαδικασία για την εγκατάσταση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εφαρμογή αποεπιβίβασης επιβατών του hοme porting, από τη νέα τουριστική σεζόν. Είχε προηγηθεί έγγραφο της Mεντιντερράνεαν Σήππινγκ Κόμπανυ Ελλάς Α.Ε. με θέμα την «Αποεπιβίβαση επιβατών (hοme porting) της MSC Cruises στη Σαντορίνη», με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί κατά πόσο είναι η εφικτή η διαδικασία με τη βοήθεια και της εταιρείας.

Η διεθνής εταιρεία με ετήσιο τζίρο 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή, προτίθεται να δρομολογήσει κρουαζιέρες με τη συμμετοχή κυρίως Ιαπώνων τουριστών που θα διανυκτερεύσουν και σε καταλύματα του νησιού. Το Ταμείο αποφάσισε για την εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας, οι οποίοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν με τις υπηρεσίες αποεπιβίβασης επιβατών από home porting, να επιβάλλει δυνητικό τέλος εξυπηρέτησης 10 ευρώ ανά επιβάτη.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών το Ταμείο θα ενημερώσει εταιρείες κρουαζιέρας και τοπικούς πράκτορες για τις ώρες εξυπηρέτησης και λειτουργίας του home porting. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Μανώλης Καραμολέγκος, δήλωσε στην «Κ» ότι το home porting για το νησί θα προσφέρει πρόσθετες διανυκτερεύσεις στα καταλύματα και σε εκτός αιχμής περιόδους. Ο πρόεδρος των Λεμβούχων Θήρας, Μάκης Κανακάρης, σημείωσε ότι εφόσον είναι έτοιμες έγκαιρα οι υποδομές, η Σαντορίνη θα καταστεί για πρώτη φορά home porting προορισμός από του χρόνου. Μία τέτοια εξέλιξη θα αποφέρει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για τον προορισμό, τα οποία θα διαχυθούν σε περισσότερες επαγγελματικές τάξεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ