Η φέτα και το λάδι θα σώσουν την ελληνική οικονομία!!

Την παραγωγή φέτας και ελαιολάδου ως το "αντίδοτο" για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αναδεικνύουν οι New York Times.


Την παραγωγή φέτας και ελαιολάδου ως το "αντίδοτο" για την οικονομική κρίση
που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αναδεικνύουν οι New York Times.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, παρότι η φέτα είναι ελληνικό προϊόν προστατευμένο από την ΕΕ και το ελληνικό ελαιόλαδο από τα καλύτερης ποιότητας παγκοσμίως, εντούτοις η Ελλάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί αυτά τα δύο πλεονεκτήματα και να αποσπά πολύ μικρό μερίδιο από την αγορά παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα αναφέρει πως η Ελλάδα κατέχει μόλις το 28% της παγκόσμιας αγοράς φέτας, ενώ υπάρχουν εταιρείες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία ακόμη και τη Δανία, που παραβιάζοντας τον κανονισμό της ΕΕ, παρασκευάζουν τη δική τους φέτα, ενώ τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο άσχημα όσον αφορά το μερίδιο στην αγορά του ελαιολάδου, που φθάνει για την Ελλάδα μόλις το 4%.

Η έλλειψη συλλογικής οργάνωσης των παραγωγών, η "αδιαφορία" για τις εξαγωγές και τις ποιοτικές παραδόσεις σε συνεργάτες στο εξωτερικό, οι συνεχείς απεργίες στα λιμάνια έφεραν τις τελευταίες δεκαετίες σε μειονεκτική θέση, αναφέρει η εφημερίδα.

Μάλιστα, τονίζεται πως, σύμφωνα και με μία μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας McKinsey, οι δυσκολίες αυτές μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες εξόδου από την κρίση, καθώς με μικρές επενδύσεις, νέο τρόπο διαχείρισης και ποιοτικό έλεγχο, η βιομηχανία φέτας και ελαιολάδου - μαζί με τον τουρισμό - μπορούν να "ξεκολλήσουν" την ελληνική οικονομία από το τέλμα.

Την παραγωγή φέτας και ελαιολάδου ως το "αντίδοτο" για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αναδεικνύουν οι New York Times.


Πηγή: www.emea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ