Εγγύηση 700 $, κατ' οίκον περιορισμός και «βραχιολάκι» για τον Πιστόριους - Προσφεύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης αναμένεται να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της καταδίκης.

Σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα παραμείνει ο Όσκαρ Πιστόριους, αφού καταβάλει εγγύηση 700 δολαρίων, και ενόσω αναμένει την ανακοίνωση της ποινής του μετά την μετατροπή της καταδίκης του για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ. Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης θα καταβάλει εγγύηση 700 δολαρίων, θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και θα μπορεί να εξέλθει της κατοικίας του από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, αλλά δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί σε ακτίνα μεγαλύτερη των 20 χλμ. Υποχρεούται επίσης να παραδώσει το διαβατήριό του.

Σύμφωνα με το Έθνος, την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής μετέτρεψε την καταδίκη του Όσκαρ Πιστόριους για «ανθρωποκτονία» της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, σε καταδίκη για «δολοφονία». Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών για «ανθρωποκτονία», ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές κατέθεσαν έφεση ζητώντας την καταδίκη του για δολοφονία. Ο Πιστόριους βρισκόταν ήδη σε κατ΄ οίκον περιορισμό μετά την παραμονή για έναν χρόνο στη φυλακή.

Μετά την μετατροπή της καταδίκης αντιμετωπίζει ελάχιστη ποινή κάθειρξης 15 ετών και ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του, Μπάρι Ρου. Η ακροαματική διαδικασία για την επιβολή της ποινής είναι προγραμματισμένη για τις 18 Απρλίου του 2016.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ