Νέο φρικιαστικό βίντεο του ISIS που αποκεφαλίζουν δύο μάγους - Έχουν και σχέδια για ίδρυση κράτους

Τζιχαντιστές εμφανίζονται να αποκεφαλίζουν δύο άντρες, οι καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή ήταν μάγοι, στο νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Προβληματισμό προκαλεί, επίσης, επίσημο έγγραφο του ISIS που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται το κράτος των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με την Dailymail, το βίντεο αυτό τραβήχτηκε στην Τρίπολη της Λιβύης, μια χώρα που έχει διχαστεί από τον πόλεμο και σύμφωνα με πληροφορίες «φιλοξενεί» περίπου 2.000 μαχητές του ISIS. Οι δύο άντρες δολοφονήθηκαν μπροστά σε πλήθος ανθρώπων ενώ σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Daily Mail ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και τα ανήλικα παιδιά τους. Οι μαχητές σέρνουν τους δύο άντρες, ένας από τους οποίους είναι ηλικιωμένος, και τους αναγκάζουν να γονατίσουν μπροστά τους. Άντρες και παιδιά στέκονται πάνω σε αυτοκίνητα για να βλέπουν καλύτερα τη θηριωδία που εκτυλίσσεται μπροστά τους. 

«Αλλαχού Αμπκάρ», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος», φωνάζει το πλήθος την ώρα που οι «μάγοι» πεθαίνουν. Το φρικιαστικό βίντεο ολοκληρώνεται με τους δήμιους να φορτώνουν τα άψυχα σώματα των θυμάτων τους μέσα σε ένα ασθενοφόρο και να απομακρύνονται.  Αξιωματούχοι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ δήλωσαν στους New York Times ότι ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να χάνει έδαφος στη Συρία και το Ιράκ, στη Λιβύη συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της The Guardian, ο ISIS έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα οργανωθεί από χαλιφάτο σε πραγματικό κράτος. Ήδη έχει σχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα οργανωθεί το υγειονομικό σύστημα –τοποθετώντας ανώτατους αξιωματούχους της οργάνωσης σε διοικητικές θέσεις- ενώ φαίνεται ότι οι μαχητές προγραμμάτιζαν από την αρχή να χρησιμοποιήσουν τους ανήλικους ως στρατιώτες τους.  «Τα έγγραφα δείχνουν ότι τα παιδιά-στρατιώτες θα εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων, και όσα θα αριστεύουν θα χρησιμοποιούνται ακόμα και σε αποστολές ασφαλείας, όπως για παράδειγμα σκοπιά σε κάποιο φυλάκιο ή περιπολίες» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ