Αποκλειστικό: Made in Greece η Octane & ο Γιάννης Σπυρόπουλος: Συμβουλεύει Ελληνικές & ξένες επιχειρήσεις να γίνουν μεγάλες!

Από την ίδρυσή της το 2007, η OCTANE έχει αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς και πλέον αποτελεί μια αναγνωρισμένη εταιρεία συμβούλων που προσφέρει εξειδικευμένες, πρακτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες και οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.
 
 

Στα 8 χρόνια λειτουργίας τους έχουν εκτελέσει με επιτυχία πάνω από 200 έργα στρατηγικής, αναδιοργάνωσης, βελτίωσης αποδοτικότητας και ανάπτυξης. H OCTANE αποτελείται σήμερα από μια ομάδα 12 έμπειρων, εκπαιδευμένων στελεχών.

Με αφορμή τα εγκαίνια για την νέα τους εταιρική ταυτότητα και το νέο λογότυπο, το eirinika.gr ζήτησε από τον κ. Γιάννη Σπυρόπουλο να πει δυο λόγια για την "ψυχή" της εταιρίας του. 

Ποτε ιδρυσατε την OCTANE και με ποια φιλοδοξία;
Η OCTANE ιδρύθηκε το 2007 από εμένα και έναν παλιό συνάδελφο από την προηγούμενη εταιρεία μου. Έχοντας και οι δύο μας καλές και άσχημες εμπειρίες από τον τρόπο που ασκείται η συμβουλευτική επιχειρήσεων στην Ελλάδα, θέλαμε να ιδρύσουμε μια εταιρεία που να προσφέρει εξειδικευμένες, πρακτικές υπηρεσίες σε εταιρείες και οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.
Ο απώτερος στόχος μας ήταν και παραμένει να υποστηρίζουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, και να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τους πελάτες μας και όχι απλά τόμους χαρτιού που δεν μπαίνουν ποτέ σε εφαρμογή.

Η κρίση δεν σας επηρέασε τα τελευταία χρόνια;
Παρά την κρίση, έχουμε καταφέρει να αναπτυσσόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο, φτάνοντας από 2 στα 12 άτομα και έχοντας εκτελέσει πάνω από 200 έργα στρατηγικής, αναδιοργάνωσης, βελτίωσης αποδοτικότητας και ανάπτυξης. 
Στα χρόνια αυτά είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μεγάλους πελάτες όπως οι WIND Hellas, EUROBANK, EMPORIKI Bank, Phillip Morris International, ROLCO, Όμιλος ΛΟΥΛΗ, S&B Industrial Minerals, ERGO Ασφαλιστική, ΟΑΕΔ και πολλές άλλες.
Δεν αρνούμαστε όμως ποτέ να μιλήσουμε και να υποστηρίξουμε και μικρότερες εταιρείες ή ακόμα και αρκετά startups! 

Σε τι νομίζετε ότι οφείλεται αυτή σας η επιτυχία;
Πρώτιστα επενδύουμε στα στελέχη μας, φροντίζοντας να προσελκύσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να κρατήσουμε μια ομάδα ικανών, έμπειρων και αφοσιωμένων συμβούλων με προσήλωση στις αξίες μας και την υποστήριξη των πελατών μας.
Επίσης, νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι οι πελάτες σε κάθε έργο συνεργάζονται συστηματικά με τους τρεις εταίρους της εταιρείας, που προσθέτουμε την εμπειρία μας σε όλη τη διάρκεια του έργου. 
Τέλος, είμαστε από τις λίγες εταιρείες που υποστηρίζουμε τους πελάτες μας με ευελιξία και αφοσίωση μέχρι να φέρουν πραγματικά αποτελέσματα από το έργο που μας έχουν αναθέσει. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα έχουμε συνεχίσει να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας πολύ μετά από την συμβατική λήξη του έργου.
Με αυτό τον τρόπο, έχουμε κατάφέρει – και είμαστε υπερήφανοι - που πάνω από 85% των πελατών μας εμπιστεύονται για πάνω από ένα έργο.


Πως εξελίχθηκε η OCTANE το 2015;
Τους τελευταίους 12 μήνες, η OCTANE, μαζί με την ανάπτυξή της στην Ελληνική αγορά, κέρδισε μια σειρά από σημαντικά έργα σε διεθνές επίπεδο, που περιλαμβάνουν:
την αναδιάρθρωση μιας κατασκευαστικής εταιρείας στο Abu Dhabi
μια μηνιαία μελέτη αγοράς για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή επενδυτικά funds
τη μελέτη βιωσιμότητας και το επιχειρηματικό σχέδιο για μια νέα εταιρεία στο Dubai
ένα έργο βελτίωσης δικτύου πωλήσεων για ασφαλιστική εταιρεία στην Τουρκία
την υποστήριξη ενός επενδυτικού fund από τις ΗΠΑ για μια μεγάλη εξαγορά
Μάλιστα, κατά το 2015 πάνω από 26% των εσόδων μας προήλθαν από διεθνείς πελάτες. 
Για να γιορτάσουμε τις εξελίξεις αυτές δημιουργήσαμε μια νέα εταιρική ταυτότητα για την OCTANE με νέο λογότυπο που αντιπροσωπεύει τον στενό δεσμό που αισθανόμαστε με όλους τους πελάτες μας. 
Επίσης, δημιουργήσαμε μια νέα και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα για την OCTANE που σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε στο www.octaneconsultants.com
Τέλος, το 2015 επενδύσαμε και στην πιστοποίηση των διαδικασιών της OCTANE με βάση το ISO 9001, ώστε να ενισχύσουμε την ποιότητα και την τεκμηρίωση των υπηρεσιών μας.

Πως βλέπετε το μέλλον της εταιρείας;
Με μαχητική αισιοδοξία! 
Με όπλα μας την εξαιρετική ομάδα συμβούλων μας, την εμπειρία από 200 έργα, τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία που έχουμε αναπτύξει και την καλή μας φήμη στην αγορά, σχεδιάζουμε την περαιτέρω ανάπτυξή μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό – με νέες συνεργασίες, ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, και διεθνή επέκταση.
Θα θέλαμε πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την διαχρονική τους στήριξη και εμπιστοσύνη που μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στην διαδρομή μας. 
Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να εξελισσόμαστε, με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση στην προσθήκη ουσιαστικής αξίας για τους πελάτες μας μέσω πρακτικών, ευέλικτων και επαγγελματικών υπηρεσιών συμβούλου και υλοποίησης έργων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ