14 pet friendly ξενώνες σε όλη την Ελλάδα: Για εσάς που δεν αποχωρίζεστε το σκυλάκι ή τη γάτα σας

Γιατί να αποχωριστείτε από το αγαπημένο σας ζωάκι;

 

Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο ούτε για ένα Σαββατοκύριακο, το alpha guide μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς στις πληροφορίες του μπορείτε να βρείτε ξενώνες στους οποίους επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους. Το Αθηνόραμα επέλεξε μερικούς από αυτούς και τους παρουσιάζει.

«Domotel Anemolia Mountain Resort», Αράχοβα 


Μέλος εδώ και λίγο καιρό της γνωστής αλυσίδας boutique και lifestyle ξενοδοχείων και ταυτόχρονα ένα από τα πρώτα μεγάλα resorts του κοσμοπολίτικου προορισμού, βρίσκεται στον δρόμο προς το χιονοδρομικό και χαρίζει υπέροχη θέα στη δελφική κοιλάδα. Δωμάτια διάφορων τύπων, από άνετα δίκλινα με σκουρόχρωμη επίπλωση μέχρι σοφίτες που φιλοξενούν ως πέντε άτομα, όπως και σουίτες με τζάκι. Η νέα, τριώροφη executive πτέρυγα περιλαμβάνει θαυμάσιες σουίτες και δίκλινα δωμάτια, με υψηλής ποιότητας λιτά και κομψά έπιπλα. Άνετοι και ανανεωμένοι κοινόχρηστοι χώροι με φυσικό φως και μεγάλη εσωτερική πισίνα (2267031640 ).

«Chalet Azania’s», Καλάβρυτα 


Ανηφορίζοντας προς το χιονοδρομικό, λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, βρίσκεται το συγκρότημα με τα δύο δίδυμα κτίρια από σκουρόχρωμη πέτρα. Σε στιλ μικρού σαλέ δύο επιπέδων, τα διαμερίσματα είναι γουστόζικα και αυτοεξυπηρετούμενα, με εξοπλισμένη κουζίνα και υλικά για το πρωινό, ενεργειακό τζάκι, μεγάλα μπάνια και απολαυστική θέα από τα μπαλκόνια τους, χωρίς να λείπουν κάποιες ξενοδοχειακές παροχές (2692029100 ).
 

«Αρχοντικό Καλτεζιώτη», Κάψια ορεινής Αρκαδίας 


Ένα ξεχωριστό ορεινό resort, τα δωμάτια του οποίου μοιράζονται σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1860 με πολυτελείς σουίτες, ένα boutique hotel σε σύγχρονο κτίριο και μια νεότερη, σχεδόν αυτόνομη all-suite μονάδα, το «Chalet». Επιπλέον, υπάρχουν 4 pet-friendly αυτόνομες βίλες, ιδανικές για οικογένειες. Στο κεντρικό κτίριο θα βρείτε άνετους κοινόχρηστους χώρους, καθιστικό με τζάκι και μπαρ. Πλούσιο και ιδιαίτερα ποιοτικό πρωινό, φιλοξενία με προσωπικό χαρακτήρα (2710235822 )
 
«Μπελλαίικο», Στεμνίτσα

Σε προνομιακή θέση στο δάσος με υπέροχη θέα στο χωριό και στα γύρω βουνά, ο αγαπημένος ξενώνας της Νένας Γκριντζιά ενδείκνυται για χαλάρωση και επαφή με τη φύση. Τα δωμάτια διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος και διαρρύθμιση. Η διακόσμηση είναι λιτή, με προσωπικότητα και σεβασμό στην παράδοση. Το πολύ καλό πρωινό με τις σπιτικές νοστιμιές σερβίρεται στον ηλιόλουστο οντά, από τον οποίο δύσκολα θα σηκωθείτε (2795081286 )
 
«Εύχαρις», Φενεός ορεινής Κορινθίας 


Προσεγμένος και σχετικά καινούργιος ξενώνας στην άκρη του χωριού, με απόλυτη ησυχία, μέσα στο πράσινο και με θέα στις πλαγιές της Ζήριας και στον κάμπο του Φενεού. Οι ξύλινες μεζονέτες και οι πέτρινες σουίτες διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τζάκι. Το πλούσιο σπιτικό πρωινό σερβίρεται είτε στο δωμάτιο είτε στην πλακόστρωτη αυλή. Υπάρχει δυνατότητα για μια μεγάλη σειρά φυσιολατρικών δραστηριοτήτων, ενώ το ζωάκι σας θα κάνει παρέα με εκείνα των φιλικών ιδιοκτητών (6944768115 ).
 

«Πλειάδες», Καλιάνοι ορεινής Κορινθίας 
Καλοβαλμένο μικρό συγκρότημα πέτρινων, ανεξάρτητων επιπλωμένων κατοικιών, μέσα σε κτήμα με γκαζόν και πισίνα. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν τζάκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και απεριόριστη θέα στον κάμπο της Στυμφαλίας. Διακόσμηση που συνδυάζει ρουστίκ και μοντέρνα στοιχεία, ατμόσφαιρα ζεστή και φιλόξενη (2747022224 ).
 
«Aleka’s House», Τσαγκαράδα 


Οι ανακαινίσεις και ο σύγχρονος εξοπλισμός δίνουν την αίσθηση ενός νεόχτιστου ξενοδοχείου, ενώ η προσοχή στη λεπτομέρεια (ευρύχωρες ντουλάπες, επώνυμα καλλυντικά, welcome gifts ) θα σας κερδίσει εξαρχής. Τα δωμάτια διαφέρουν ως προς το μέγεθος και τη διακόσμηση, με πιο ρομαντικά εκείνα που έχουν κρεβάτι με ουρανό και παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα. Σπιτικό πρωινό και πολύ προσωπικό σέρβις από την οικογένεια Στεργιο¬πούλου, γνωστή εδώ και πολλά χρόνια χάρη στο εστιατόριο «Αλέκα», που βρίσκεται λίγα σκαλοπάτια παρακάτω (2426049380 ).
 

«Αρχοντικό Ναουμίδη», Πορταριά 
Αποτελείται από ένα νεοκλασικό του 1893 και δύο νεόκτιστα κτίρια, μέσα σε φροντισμένους κήπους. Στο παλιό κτίριο τα δωμάτια με τα ζωγραφισμένα ταβάνια, τα ξύλινα πατώματα και τα σιδερένια κρεβάτια παραπέμπουν στο ρομαντισμό των ’30s, ενώ οι μεγάλες δίπατες σουίτες του δεύτερου νέου κτιρίου που φιλοξενούν μέχρι και πέντε άτομα έχουν λουξ εξοπλισμό, τζάκι και μπάνιο με χαμάμ (2428099470 ).
 

«Domotel Xenia Volos», Βόλος 
Μέλος των Domotel, το γοητευτικό Ξενία της πόλης έχει μετατραπεί σε ένα στιλάτο city hotel με προνομιακή θέση πάνω στη θάλασσα, άνεση, πολυτέλεια και καλές παροχές. Μεγάλα δωμάτια, με λιτό ντιζάιν και άνετα μπάνια. Ξεχωρίζουν εκείνα με θέα στη θάλασσα και οι δύο δίχωρες σουίτες με home spa. Υπέροχη θέα και σύγχρονη πολυτέλεια στο εστιατόριο, στο roof garden και στο cafe-lounge. City spa με ποικίλες παροχές (2421092700 ).

«Ανεράδα Inn», Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας 
Κουκλίστικος ξενώνας, σε country style διακοσμητικό ύφος. Μικροσκοπικό καθιστικό και κήπος με γκαζόν και τραπεζάκια. Δωμάτια όμορφα και ρομαντικά, διακοσμημένα με το προσωπικό γούστο της ιδιοκτήτριας. Αυτόνομη σουίτα στον κήπο και περιποιημένο πρωινό. Αυτή την εποχή υπάρχουν πακέτα που συνδυάζουν τη διαμονή με θεραπείες ευεξίας της επιλογής σας από έμπειρο ρεφλεξολόγο (2237041479 ).
 

«Kastanea House & Bar», Άγιος Νικόλαος Ευρυτανίας 


Η σικάτη μοντερνιτέ αυτού του ορεινού σαλέ –σαν παρεΐστικο σπίτι– το κάνει να ξεχωρίζει. Στην άκρη του καστανόδασους, οι λειτουργικές και καλόγουστες (μονόχωρες και δίχωρες ) σουίτες, όλες με τζάκι και μίνι κουζινάκι, με έξυπνα ταιριασμένες χρωματικές αποχρώσεις, αναπαυτική επίπλωση, έργα τέχνης και αρχιτεκτονικούς φωτισμούς, δημιουργούν ατμόσφαιρα. Δυνατότητα γεύματος κατόπιν παραγγελίας στο ζεστό σαλόνι του ισογείου με το αναμμένο τζάκι (2237021210 ).
 
«Gamila Rocks», Αρίστη Ζαγοροχωρίων

 
Αρχιτεκτονικά διατηρεί το τοπικό μοτίβο, το εσωτερικό του ωστόσο είναι πολύ διαφορετικό: επίπλωση, υφάσματα και διακόσμηση αντλούν έμπνευση από το ζεστό English country style, το οποίο ενισχύθηκε με την πρόσφατη ανακαίνιση. Μεγάλα δωμάτια με ποιοτικές επιλογές στον εξοπλισμό και όμορφα μπάνια, σικ ατμόσφαιρα στο καθιστικό και στο κελάρι-οινοθήκη με το μπιλιάρδο. Διαθέτει επίσης θερμαινόμενο υδρομασάζ σε στεγασμένο σημείο στον κήπο και σάουνα στο γυμναστήριο (2653041070 ).
 
«Μονοπάτια Mountain Resort & Restaurant», Άνω Πεδινά Ζαγοροχωρίων 


Θαυμάσιο μικρό ξενοδοχειακό συγκρότημα που μοιάζει με χωριό και αποτελείται από δύο αρχοντικά, οκτώ παραδοσιακά σπιτάκια και τρία επιπλέον κτίρια. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, καλά εξοπλισμένα και καλαίσθητα επιπλωμένα, με ξύλινη οροφή, τζάκι, διακόσμηση που συνδυάζει το σύγχρονο ύφος με την παράδοση (κιλίμια, σοφάδες κ.λπ. ). Στα συν οι άνετοι και ατμοσφαιρικοί κοινόχρηστοι χώροι, το πολύ καλό μπαρ και το υψηλού επιπέδου ομώνυμο εστιατόριο που λειτουργεί μέσα στο ξενοδοχείο (2653071116 ).
 
«Κατώγι Αβέρωφ», Μέτσοβο 


Σε πέτρινο κτίριο στην άκρη του Μετσόβου, συστεγάζεται με το εμβληματικό οινοποιείο και καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση οινικής φιλοξενίας. Η επιμονή στην ποιοτική λεπτομέρεια γίνεται εύκολα αντιληπτή στους άνετους και φωτεινούς κοινόχρηστους χώρους, όπως και στα δωμάτια που κοσμούν πίνακες νέων Ελλήνων ζωγράφων και ξύλινα έπιπλα κατασκευασμένα από τεχνίτες του χωριού. Η επίσκεψη στο οινοποιείο είναι εμπειρία που δεν ξεχνιέται (2656042505 ).

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ