Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Απόφαση για αυτόματη δέσμευση των λογαριασμών με οφειλές που ξεπερνούν τα 70.000 ευρώ

Στη φάση της υλοποίησης προχωρά η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει αυτόματη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών όσων έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 70.000 ευρώ.

 

Η απόφαση, που πρέπει να εκδοθεί κατ’ επιταγήν του μνημονιακού νόμου του Αυγούστου, έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στις τράπεζες αλλά και στο ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, καθώς κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την όποια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Μετά από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις 100 δόσεις, οι δανειστές πιέζουν για νέα μέτρα που θα περιορίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επικαλούμενοι στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την παραγωγή νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Για αυτό θα απαιτήσουν τα αυτοματοποιημένα αναγκαστικά μέτρα, τα οποία όμως αναμένεται να «στραγγαλίσουν» τη ρευστότητα στην αγορά. Το πλάνο που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, κατόπιν εντολής θα στέλνει λίστα στις τράπεζες με τα ΑΦΜ όσων ξεπερνούν το όριο των οφειλών, οι τράπεζες θα δεσμεύουν τα ποσά μέσα σε καθορισμένη ημερομηνία και θα τα επιστρέφουν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου στη συνέχεια οι φορολογικές αρχές να προχωρούν σε κατασχέσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit