Για πρώτη φορά από το 1920 οι New York Times κυκλοφόρησαν με κύριο άρθρο στην πρώτη τους σελίδα - Ποιος ο λόγος της «ιστορικής» απόφασης;

Ένα μύνημα αγωνίας και οργής του εκδότη Άρθουρ Σούλτσμπέρκερ Τζούνιορ.

Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1920 οι Times της Νέας Υόρκης επέστρεψαν με κύριο άρθρο (editorial) στην πρώτη σελίδα με τίτλο: «Η επιδημία των όπλων».

Αφορμή το νέο μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, το οποίο και επισήμως είναι τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά και η επίθεση στην κλινική του Κολοράντο.

Ο εκδότης Άρθουρ Σούλτσμπέρκερ Τζούνιορ εξήγησε ότι η εφημερίδα θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα αγωνίας και οργής για την ανικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει το θέμα της ανεξέλεγκτης οπλοχρησίας.

«Οι εκλεγμένοι ηγέτες της Αμερικής προσεύχονται για τα θύματα και στη συνέχεια, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες, απορρίπτουν τους πλέον βασικούς περιορισμούς στα όπλα μαζικής εξόντωσης, όπως έγινε την περασμένη Πέμπτη. Αποσπούν την προσοχή μας με επιχειρήματα για την παγκόσμια τρομοκρατία. Ας είμαστε όμως ξεκάθαροι: με το τρόπο τους, οι επιθέσεις αυτές είναι πράξεις τρομοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Tο προηγούμενο editorial της συγκεκριμένης εφημερίδας είχε γραφτεί στην μακρινή δεκαετία του 1920. Τότε η εφημερίδα εξέφραζε φόβο για την επιλογή του Ουόρεν Χάρντινγκ ως υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ