Χωρίς καμία έκπληξη ολοκληρώθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού: Με 153 "ναι" υπερψηφίστηκε από την Βουλή

Το θερμόμετρο ανέβηκε κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών υπερψήφισε τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2016, όπως και αναμενόταν. Αντίθετα, οι 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τα μέτρα, ενώ δύο βουλευτές δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Πριν την ψηφορία οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών έκλεψαν την παράσταση. Η πενθήμερη διαδικασία που προηγήθηκε, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε σε υποτονικό κλίμα. Η πολιτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο, ανέβασε κάπως το πολιτικό θερμόμετρο.

Τα δύσκολα για την κυβέρνηση μεταφέρονται τώρα πια στις διαδικασίεςς ψήφισης των δεύτερων προαπαιτούμενων και του ασφαλιστικού, ενώ την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για τις μεγάλες μάχες των νομοσχέδιων που θα έρθουν μέχρι και τις 10 Ιανουρίου, μεταξύ των οποίων είναι και το ασφαλιστικό. Υπό αυτό το πρίσμα η σημερινή κόντρα των πολιτικών αρχηγών αποτέλεσε πρόβα τζεναράλε ενόψει των επόμενων κοινοβουλευτικών αναμετρήσεων.

Στις ομιλίες τους οι πολιτικοί αρχηγοί φάνηκαν επιρεασμένοι από το κλίμα που έχει διαμορφώσει η πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Δεν έλειψαν πάντως και οι αναφορές στο θέμα με το πόθεν έσχες του Γ. Σταθάκη, με τον ίδιο να επιτήθεται στα Μέσα Ενημέρωσης και την Αντιπολίτευση.

Τσίπρας: Δεν ζητήσαμε ποτέ ούτε την ψήφο σας, ούτε την συμετοχή σας στην Κυβέρνηση

Σε συγκρουσιακό τόνο μετά από την απόρριψη των προτάσεων του για συναίνεση από την αντιπολίτευση κινήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ζήτησε ποτέ συνεργασία, ούτε συγκυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία ακόμη και αν χρειαστούν νέες συγκρούσεις. Θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, δήλωσε ο πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις συντάξεις ακόμη και μόνη της, έχοντας στο πλευρό της τον ελληνικό λαό.

«Δεν ζητήσαμε ούτε στήριξη, ούτε ψήφο ούτε περισσότερο συμμετοχή στην κυβέρνηση όπως φαντασιώνονται κάποια παράκεντρα εξουσίας» ανέφερε και υποστήριξε ότι η πρόταση του είχε ως στόχο να τεθούν «εθνικές κόκκινες γραμμές». Αποκάλυψε μάλιστα ότι μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο και καταστράφηκε σε 10 μήνες. «Αυτά ούτε στα παιδιά να μην τα λέτε» είπε στη ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να υπερασπιστεί τις συντάξεις. «Είναι δυνατόν να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για το ασφαλιστικό χωρίς νέες περικοπές στις συντάξεις» είπε και υπογράμμισε ότι η απαιτούμενη παρέμβαση δεν ξεπερνά τα 600 εκ. ευρώ το 2016. Άσκησε μάλιστα νέα κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης και την αντιπολίτευση λέγοντας ότι στήνουν μαζί ένα «σκηνικό αποκάλυψης» για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διέψευσε σειρά «ψευδοπροβλέψεων» περί οικονομικής καταστροφής και υπερασπίστηκε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Ο προϋπολογισμός αυτός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι η ύφεση θα είναι μηδενική το 2015. 

Με ειδική του αναφορά στο προσφυγικό  κ. Τσίπρας στηλίτευσε τη στάση των βουλευτών της ΝΔ για την υιοθέτηση των απόψεων  συγκεκριμένων κρατών-μελών περί επικείμενης αποχώρησης της Ελλάδας από τη συνθήκη της Σένγκεν. « Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών διέψευσε τα παπαγαλάκια που έλεγαν ότι θα μας έδιωχναν από το Σένγκεν» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δέχτηκε τελικά συγχαρητήρια για τη στάση της. Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι συντάχθηκε αμέσως με τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής που αναπαρήγαγαν άκριτα αυτά τα  σενάρια. 

Τσακαλώτος: Πρόκειται για έναν δύσκολο προϋπολογισμό

Υπερασπιζόμενος τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «πρόκειται για έναν δύσκολο προϋπολογισμό, επειδή συσσωρεύεται σε αυτό που υπήρχε πριν». Απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τα επιμέρους στοιχεία του προϋπολογισμού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «υποφέρουν τα λαϊκά στρώματα, για αυτό χρειάζεται αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης». Πρότεινε δε να τεθούν στους υπουργούς «προαπαιτούμενα» για την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος.

Αναφερόμενος σε μέτρα που επέκρινε η ΝΔ, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως «αυτά ήταν στο σχέδιο Γιούνκερ, στο οποίο εσείς είχατε καλέσει για "ναι" στο δημοψήφισμα», προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Συνέκρινε τις προβλέψεις του προϋπολογισμού με τα προηγούμενα μνημόνια: «Η φορολογία αυξάνεται κατά 2,67 δισ. ευρώ., αλλά στο πρώτο μνημόνιο υπήρχαν φόροι 4 δισ. ευρώ». «Στο δεύτερο μνημόνιο αυξήθηκαν λίγο, όμως είχαμε παράλληλα μείωση μισθών 1,7 δισ. ευρώ και συντάξεων 3 δισ. ευρώ». Στο σημερινό προϋπολογισμό «η μείωση συντάξεων είναι 357 εκατ. ευρώ». «Το χειρότερο μνημόνιο, δεν το λες» συμπέρανε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια, απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως δεν προστατεύονται οι ιδιοκτήτες: «Οι μόνοι ιδιοκτήτες που σας ενδιαφέρουν είναι όσοι έχουν πάνω από 35.000;» ρώτησε.

Για το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε πως  «χρειαζόμαστε συμφωνία σε βάρος χρόνου ώστε να να έρθουν επενδυτές σε βάθος χρόνου, κι όχι για δύο χρόνια».
 

Πλακιωτάκης: Επιθεση στον πρωθυπουργό που "ζει σε ένα αλαζονικό συννεφάκι"
    
Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης. «Ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα αλαζονικό συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός». Για τον προϋπολογισμό είπε ότι συντάχθηκε στις σουίτες του Hilton και δήλωσε πως η ΝΔ θα τον καταψηφίσει. Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτελέσμα, ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε, είπε και κάλεσε όλα τα κόμματα να καταψηφίσουν.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπεραμύνθηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει το "πρόγρμμα της Θεσσαλονίκης" Απευθυνόμενος προσωπικά προς τον πρωθυπουργό ανέφερε χαρακτηριστικά: «κ. Τσίπρα, γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας, την Ανγκελα;».

«Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ' όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση την θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του» σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Κάνοντας συνολικά απολογισμό, είπε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί την χώρα σε ξέρα. «Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γεννηματά: «Προϋπολογισμός του αχρείαστου μνημονίου» 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, Φώφη Γεννηματά , έκανε λόγο για «αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας» και «βαριά κληρονομιά της ανεπάρκειας και της ανευθυνότητας». 

«Παρέλαβαν μια χώρα που έβγαινε από τα μνημόνια με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρωτογενή πλεονάσματα [...] Το καλοκαίρι κοντέψαμε να βγούμε από το ευρώ» είπε από το βήμα η κ. Γεννηματά. Αντί για βαθιά τομή στο κράτος, η κυβέρνηση δημιουργεί ένα πελατειακό σύστημα για ημετέρους δήλωσε, καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ είναι «όργανο διαπραγμάτευσης με συμφέροντα».

Αντί για τη «σύγκρουση με τους ισχυρούς» που είχε υποσχεθεί, υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, η κυβέρνηση έπληξε τους πιο αδύναμους. «Δεν υπάρχει ίχνος κοινωνικής πολιτικής» είπε, και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα ψηφίσει μείωση συντάξεων».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση για αφελληνισμό της οικονομίας μέσω της παράδοσης των τραπεζών σε κερδοσκοπικά funds. Τάχθηκε πάντως υπέρ της διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το προσφυγικό, την Κύπρο και την Τουρκία, καλώντας και τη ΝΔ να μην επιμείνει σε ενστάσεις.

Κουτσούμας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η "Αριστερά του Κεφαλαίου"

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας πως ο προϋπολογισμός είναι «ανοικτή επίσημη ομολογία του ταξικού προσανατολισμού της κυβέρνησης να υπηρετήσει το Κεφάλαιο». 

«Όποιος είχε πιστέψει το παραθύμι περί επαναδιαπραγμάτευσης, θα άξιζε να ρίξει μία ματιά στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού», είπε. Αποτελεί, συνέχισε, «ανοικτή επίσημη ομολογία για τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης να υπηρετήσει το κεφάλαιο» και ταυτόχρονα «επίσημη συνόψιση για τα έργα και τα σχέδια της κυβερνώσας Αριστέρας του Κεφαλαίου».

«Κανένα από τα μέτρα, δεν στοχεύσι στο μεγάλο ένοχο, που είναι το κεφάλαιο» τόνισε. Οι μόνοι που ωφελήθηκαν και θα συνεχίσουν ξένοι και εγχώριοι μονοπωλιακοί όμιλοι, τη δική τους κερδοφορία υπηρετεί ο νέος προϋπολογισμός. 

Θεοδωράκης: Άδικός, γκρίζος και αδιαφανής ο προϋπολογισμός

Η χώρα χρειάζεται μαχαίρι στις σπάταλες και ενίσχυση της παραγωγής, ανέφερε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ έφερε ως παράδειγμα δαπάνες της τσαρικής Ρωσίας για να σημειώσει ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός πάσχει από έλλειψη συντονισμού και ελέγχου για το πού πηγαίνουν τα λεφτά. Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2016 άδικο, γκρίζο και αδιαφανή.

Στα παραδείγματα που έφερε συμπεριέλαβε τα πολιτικά κόμματα λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει κρατική ενίσχυση ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Στό στόχαστρο του κ. Θεοδωράκη μπήκε και η τροπολογία Σπίρτζη στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες για τις διπλές διοικήσεις σε τρεις οργανισμούς συγκοινωνιών. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση βάζει ατελέσφορους φόρους, ενώ τα χρήματα πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο για να εξυπηρετούνται πρόσωπα και συντεχνίες.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να αυξήθηκε η κατανάλωση το 2015 και να μην αυξήθηκαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ. Ο ελληνικός προϋπολογισμός είναι όπως συνήθως απλοϊκός, κατά τα τσαρικά πρότυπα, χωρίς αξιολόγηση των δαπανών.

Πάνος Καμμένος: «Δεν χρειαζόμαστε την ψήφο σας, 153 ψήφοι είναι αρκετές»

Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι «προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης» και «φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην έξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2016.

Υποστήριξε επίσης ότι ο προϋπολογισμός μειώνει κατά 5 δισ. ευρώ τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, συγκριτικά με τα «μυστικά μέτρα» της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ επιτέθηκε δε στη ΝΔ, λέγοντας ότι οι βουλευτές της απουσιάζουν από τη συζήτηση, και δήλωσε πως «η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν υπάρχει».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως «δεν χρειαζόμαστε την ψήφο σας, 153 ψήφοι είναι αρκετές»

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αναδείξει την Ελλάδα σε «μεγάλο γαιωπολιτικό παίκτη», ενώ διαμαρτυρήθηκε για τις περικοπές των προηγούμενων ετών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αναδείξει την Ελλάδα σε «μεγάλο γαιωπολιτικό παίκτη» μέσω των επαφών με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Λεβέντης: Δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι της κυβέρνησης

«Ματαιοπονεί η κυβέρνηση αν ψάχνει δεκανίκια στην Ένωση Κεντρώων» επισήμανε ο κ. Βασίλης Λεβέντης επιμένοντας στην πρόταση του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης

«Γύρισα όλη την Ελλάδα αλλά δεν βρήκα ούτε έναν να μου πει να δώσω στήριξη στον Τσίπρα. Μόνο οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε αν θα δώσω στήριξη» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Επιστρέφοντας» δε τις εκτιμήσεις του «Ποταμιού» περι συνεργασίας κυβέρνησης με το κόμμα του είπε «η Ένωση Κεντρώων δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση. Αρα; Ποιος θα στηρίξει; Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια και θα το δείτε σε λίγες ημέρες».

«Με κατηγορεί το ΚΚΕ και με λέει λαγό» είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του Περισσού για να προσθέσει «εσείς ήσασταν λαγοί το 1989».

Μιχαλολιάκος: Μνημονιακός ο προϋπολογισμός

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «μνημονιακό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι πιστή στα όσα ζητούν οι δανειστές και τα εφαρμόζει κατά γράμμα. 

«Προϋπολογισμός μιας κυβέρνησης υποτίθεται αντιμνημονιακής, που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Μοιραία θα πέσει έξω. Με ποια αισιοδοξία καταθέτετε αυτόν τον προϋπολογισμό όταν υπάρχουν ανεξόφλητα χρέη 82 δισ. ευρώ; Ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω», σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος. 

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την στάση της στο προσφυγικό ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς την εθνικά επικίνδυνη, αλλά και στην επιλογή του Λιάκου Λιάκου ως πρόδερος της επιτροπής διαλόγου για την Παιδεία. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας πως: "Η ΝΔ λέει ότι δεν κάνει συνεννόηση. Μα έκανε στις 14/8 όταν είπατε ναι στη συμφωνία, τώρα για να κερδίσει πολιτικό έδαφος λέει ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό."

Μεϊμαράκης: O προϋπολογισμός αυτός λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα 

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεκαθαράιζοντας πως μέτρα για νέους φόρους και περικοπές δεν πρόκειται να ψηφίσει. Πρόκειται για προϋπολογισμό λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, που αποκαλύπτει την απάτη που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, είπε και συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα που φέρνουν μέτρα και περικοπές παντού.

Γίνατε πιο τροϊκανοί από τους τροϊκανούς, είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «νεοφιλελεύθερη ανάλγητη Αριστερά».

Σταθάκης: "Mega-ψέμα" οι καταγγελίες για τα 38 ακίνητα

Για "Mega ψέμα" έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας στις αναφορές ότι είναι ιδιοκτήτης 37 ακινήτων.

"Δεν μπορώ να μην απαντήσω στο Mega ψέμα των ημερών ότι είμαι κάτοχος 37 ακινήτων, σπιτιών. Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια εάν η η ΝΔ δεν είχε οικειοποιηθεί αυτό το Mega ψέμα και το πολιτικοποιήσει" είπε ο κ. Σταθάκης, αφήνοντας αιχμές για τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε, πως είχε και έχει τέσσερα ακίνητα:  τρία από κληρονομιά (ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί και ένα εξοχικό) και ένα διαμέρισμα από κοινού με τη σύζυγό του.

Eπίσης, σημείωσε ότι η σύζυγός του έχει πάνω από 30 αγροτεμάχια κληρονομιά στα δικαστήρια από το 2004 στην Ορεινή Κορινθία και Ορεινή Αρκαδία. "Αυτά τα αγροτεμάχια έγιναν ακίνητα κατά το Mega ψέμα και έγιναν και σπίτια" είπε και διάβασε τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει για αυτά, για κάποια από τα οποία ο φόρος ήταν λιγότερο από ένα ευρώ.

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη, αν συνεχιστεί ο «λασποπόλεμος» προειδοποίησε ο Αλ. Φλαμπουράρης

Την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος προειδοποίησε, εμμέσως, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εάν συνεχιστεί ο «λασποπόλεμος» εναντίον του, προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά περί αυτοδίκαιης έκπτωσης του κ. Φλαμπουράρη από το βουλευτικό αξίωμα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εφόσον υπήρξε μέτοχος σε εταιρεία και ταυτοχρόνως βουλευτής.

«Θα παρακαλούσα να αναφερθείτε και να αναζητήσετε περισσότερο τα επίσημα στοιχεία τα οποία έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή πόθεν έσχες και για πρώτη και για δεύτερη φορά», ζήτησε από τον κ. Σαλμά ο κ. Φλαμπουράρης, παίρνοντας τον λόγο και μίλησε για «λασποπόλεμο» εναντίον του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ