Νέα έρευνα υποστηρίζει πως οι άνδρες το παρακάνουν με το φαγητό για να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες

Αν έχετε βγει μαζί του ραντεβού και τρώει σα... γουρούνι, μην τον παρεξηγήσετε γιατί οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως είναι δείγμα πως το κάνει για να σας εντυπωσιάσει, άρα του αρέσετε!
 

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ σε πρόσφατη έρευνά τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Εξελικτική Ψυχολογική Επιστήμη», υποστηρίζουν πως οι διατροφικές συνήθειες των ανδρών αλλάζουν όταν παρευρίσκονται γυναίκες, τείνουν δηλαδή να τρώνε περισσότερο.
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν για δύο εβδομάδες 150 ενήλικες, οι οποίοι έτρωγαν το γεύμα τους σε ένα ιταλικό εστιατόριο και κατέγραφαν πόσα κομμάτια πίτσα κατανάλωναν και πόσες σαλάτες.
Το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξαν, ήταν ότι οι άνδρες που συνοδεύονταν από γυναικεία συντροφιά έτρωγαν 93% περισσότερα κομμάτια πίτσα και 86% περισσότερες σαλάτες σε σχέση με τους άνδρες που είχαν παρέα κάποιον άλλο άνδρα.


Έτσι, συμπέραναν πως οι άνδρες τρώνε περισσότερο όταν η παρέα είναι γένους θηλυκού γιατί θέλουν τις  εντυπωσιάσουν, επιδεικνύοντας τη σωματική τους υπεροχή.
Ωστόσο, οι διατροφικές συνήθειες των γυναικών δεν επηρεάζονται από την παρέα.  Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως η ποσότητα φαγητού που κατανάλωναν οι γυναίκες, δεν άλλαζε είτε έτρωγαν παρέα με γυναίκες είτε παρέα με άντρες. Το μόνο που σημειώθηκε, ήταν πως οι περισσότερες γυναίκες, όταν δειπνούσαν με άντρες ένοιωθαν ότι έφαγαν πολύ περισσότερο και ότι είχαν φάει πολύ βιαστικά.


Σύμφωνα με την έρευνα, το να τρώει ένας άνδρας υπερβολικά φαίνεται πως ίσως λειτουργεί σαν δείγμα ότι είναι υγιής, έτσι μπορεί να υιοθετεί μια τέτοια ανθυγιεινή συμπεριφορά.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μελέτη εκπονήθηκε από τον Κνίφιν, τον Όζε Σιγκίρσι πρώην ακαδημαϊκό του Κορνέλ και τον Μπράιαν Γουάνσινγκ, καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Τροφής Brand.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ