Με αίθριο καιρό και λίγη συννεφιά έφτασε το πρώτο Σάββατο του φετινού χειμώνα

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα Σάββατο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Μόνο στα νοτιοδυτικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στα νότια με πιθανότητα σποραδικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα νότια τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Λευκάδα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις το πρωί κα βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βίντεο: weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ